בשר טחון עם טחינה חריפה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
פיתה עם בשר וטחינה חריפה. טעים אש | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

זמן עבודה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 25 דקות
עלות: כ-35 שקלים

המצרכים:
לטחינה:
כוס טחינה גולמית
1 לימון סחוט
1 פלפל חריף
2 שיני שום
מלח
פלפל שחור
חצי כוס מים

לבשר:
1 בצל, קצוץ
3 שיני שום, קצוצות
מעט שמן זית, לטיגון
500 גרם בשר טחון
כמון
מלח
פלפל שחור
חופן כוסברה, קצוצה
2 פיתות חתוכות באמצע, קלויות בתנור עם מעט שמן זית

אופן ההכנה:

1. שמים את כל מרכיבי הטחינה במעבד מזון וטוחנים יחד. אפשר להוסיף עוד חצי כוס מים, אם אוהבים את הטחינה דלילה יותר.

2. מטגנים את הבצל והשום במחבת, ומוסיפים את הבשר הטחון. מפוררים היטב את הבשר, מתבלים ומטגנים כ-10 דקות עד שהוא שזוף היטב.

3. מניחים את הבשר על הפיתה הקלויה (מי שרוצה עוד חריף יכול להוסיף עוד פלפל חריף קצוץ), ומזלפים את הטחינה.

 * המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו פלפלים ממולאים

>> מתכונים צמחוניים לפסח
>> מתכוני עוף לפסח
>> גפילטע, כבד קצוץ וקמפוט: מתכונים לפסח של קפה בתיה
>> המתכונים של חיים כהן לפסח
>> הכל טמון בתזמון: לו"ז ההכנות לליל הסדר
>> כשר לפסח או לא כשר לפסח? הרשימה המלאה
>> מתכוני שפים לפסח
>> עוגות כשרות לפסח