"אני נוסע הביתה באוטובוס אחרי יום ארוך בבית הספר, ויודע שאמא בבית מכינה לי אוכל טעים ומנחם. אני נכנס בדלת וכבר מחכה לי על השולחן צלחת עמוסה בטוב - קישואים ממולאים עם המון פרמזן וניחוח משכר של אהבה באוויר". כך סיפר לי אבי היקר על הקישואים המדהימים שסבתא פיפינה הייתה מכינה לו. אפילו שזה אוכל של מאמות, ההכנה והמצרכים ממש פשוטים. רק קצת אהבה, והכל יוצא נפלא.

הקישואים של סבתא פיפינה (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
הקישואים של סבתא פיפינה. איזה זיכרון טעים | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

זמן הכנה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 55 דקות
עלות: כ-50 שקלים

המרכיבים:
8 קישואים עגולים למילוי, מרוקנים מתוכנם
2 כוסות אורז
1/2 1 כוסות מים
כפית מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט
200 גרם פרמזן מגורר

לרוטב עגבניות:
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
300 גרם עגבניות מרוסקות
מלח ופלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
1/2 כוס מים

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הקישואים במים רותחים כ-5 דקות. במקביל, מבשלים את שתי כוסות האורז במים רותחים עם מלח ואגוז מוסקט למשך כ-10 דקות. מניחים הכל בצד.

2. מטגנים בסיר את הבצל. אחרי כ-3 דקות מוסיפים את השום ואת העגבניות, מערבבים, מתבלים ומוסיפים חצי כוס מים. מבשלים על אש נמוכה ובינתיים ממלאים את הקישואים.

3. מפזרים על האורז 150 גרם פרמזן. ממלאים את הקישואים ומבשלים בסיר עם הרוטב על אש נמוכה כ-30-35 דקות (אם יש לכם סיר מתאים, אפשר להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות). בודקים בעזרת מזלג אם הקישואים רכים.

4. פותחים את המכסה ומפזרים את 50 גרם הפרמזן הנותרים. מגישים.

* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו קציצות פרגית עם דלעת
>> מתכונים חריפים שיפתחו כל אף סתום