מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

ארוחה בשעה: לזניה לפסח ממצות

מתים ללזניה טובה? אתם לא צריכים להתאפק עד אחרי חול המועד. הלזניה הזאת בנויה משכבות של ראגו בשרי מהיר עם מצה טבולה ומפוררת והיא כל כך טעימה, שהיא תישאר אתכם גם בפסח הבא

פורסם:
לזניה לפסח
לזניה לפסח|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
הקישור הועתק

הלזניה הזאת כל כך טעימה שאפילו אח שלי, גידי, שבכלל לא אוהב מצות, התקשר לאשר ולהגיד שהיא ממש טעימה. אפשר להכין את הלזניהעם כל בשר טחון שיש לכם, או אפילו עם השאריות של הבשר שנשארו לכם מארוחת החג.

לזניה לפסח
לזניה לפסח. ראגו מהיר, מצות - טעים ופשוט|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

זמן הכנה: 18 דקות
זמן הכנה כולל: 58 דקות
עלות: כ-38 שקלים

המרכיבים:
500 גרםבשר טחון
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום קצוצות
גזר מגורר
260 גרם רסק עגבניות (חבילה גדולה)
סלרי חתוך
מעט אגוז מוסקט
1/2 כף אורגנו יבש, או כף של אורגנו טרי
חופן בזיליקום קצוץ
כפית פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור
3מצותטבולות בביצה ומעט מים, מפוררות

אופן ההכנה:

1. מטגנים בסיר את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום והגזר, מערבבים ומבשלים מעט. מוסיפים את הבשר הטחון מטגנים כ-5 דקות, תוך כדי פירורו לחלקים קטנים, עד שהוא נאטם כולו ומשנה צבע.

2. מוסיפים את שאר המצרכים (למעט המצות) מערבבים ומבשלים ביחד כ-8 דקות.

3. מכסים את תחתית של תבנית (עמידה לחום) בשכבת מצות דקה. מעליה ויצקים את הרוטב הבשרי, מעליו שכבת מצות וכך הלאה. מסיימים במצות.

4. מעבירים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות.

* המצרכים באדיבותעדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!