פשטידה היא אחד המאכלים הקלים להכנה, פשוט ערבב, אפה והגש. וכך זה גם במתכון שלנו - קל ופשוט להכנה. המתכון לפשטידה נמצא במשפחה שלי כבר המון זמן ועבר הרבה גלגולים ושינויים, כך שאין לכם מה לפחד ולהוסיף לפשטידה דברים שאתם אוהבים.

אפשר להחליף את הבזיליקום בתימין או פטרוזיליה, אפשר להחליף את הטונה באנשובי או בכלל ללכת על חתיכות של עוף שנשארו מאתמול, ואפשר גם להוסיף עגבניות שרי שלמות. הרעיון הוא להיות יצירתיים. אז למה אתם מחכים? תדליקו את התנור!

פשטידת טונה לפני (צילום: אסף רונן)
פשטידת טונה - המצרכים (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן
פשטידת טונה אחרי (צילום: אסף רונן)
פשטידת טונה - רבע שעה של עבודה - ולתנור (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן

פשטידת טונה ופטריות

זמן הכנה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 55 דקות
עלות: 57 שקלים

המצרכים (ל-4-5 מנות):
1-2 בצלים קצוצים
2 סלסלות פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות
1-2 שיני שום קצוצות
2 טבליות בזיליקום קפוא או 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
מלח ופלפל שחור
2 קופסאות טונה בשמן (כ-200 גרם)
150 גרם גבינה בולגרית או בייבי מוצרלה
150 גרם גבינה מגורדת (צהובה, פרמזן או קשקבל)
100 גרם ריקוטה או גבינה לבנה
2 ביצים
כף קמח
½ חבילת בצק פילאס תורכי

אופן ההכנה:

1. במחבת מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים כ-3 דקות.

2. מוסיפים את שיני השום, הפטריות, הבזיליקום והתבלינים, מסירים מהאש ומסננים את הנוזלים במידה ויש.

3. בקערה מערבבים את שאר המצרכים ומוסיפים את הפטריות עם הבצל.

4. בתבנית עגולה או מרובעת מניחים כשני שליש מהבצק, מוסיפים את המילוי ומכסים עם שאר הבצק.

5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-35-40 דקות. הבצק צריך להזהיב.

6. אופציות לשינוי: אפשר להכין את אותה הפשטידה עם בצק פריך. בשביל גרסה דיאטטית לפשטידה, אפשר לוותר על הבצק ולהחליף לגבינות רזות.

מתכון: דנה אלמוסני
צילומים: אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג וכלים: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"

>> עוד מתכון טוב לפשטידת פטריות

>> בשבוע שעבר הכנו שוקי עוף לימוניים בתנור
>> רוצים לעשות קניות בסופר בחמש השנים הבאות על חשבוננו?