עוף עסיסי עם ציפוי פריך, שכל ביס ממנו רק משכיח את הדיאטה. אם לא מספיקים לכם התבלינים שבבלילה, אפשר להוסיף לה גם מעט כורכרום וצ'ילי גרוס. לא רוצים לטגן? גם בתנור העוף יוצא טעים מאוד.

שוקי עוף פריכים (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
עוף מטוגן פריך. תענוג שלא אוכלים כל יום | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

זמן הכנה: 10 דקות
זמן הכנה כולל: 45 דקות
עלות: כ-35 שקלים

המרכיבים:
1 קילו של כנפיים ושוקיים
1/2 1 כוסות קמח
3-4 ביצים
כפית פפריקה חריפה
כף בזיליקום קצוץ (לא חובה)
מלח פלפל
פירורי לחם
שמן לטיגון עמוק

לרוטב מיונז צ'ילי:
3 כפות מיונז
כף רוטב צ'ילי

אופן ההכנה:

1. מניחים את הקמח בקערה ומתבלים עם הפפריקה והבזיליקום, בכלי נפרד מקשקשים את הביצים ומתבלים במלח ופלפל. מניחים בצלחת את פירורי הלחם.

2. מצפים את העוף בקמח ומנערים מעודפים. מעבירים לטבילה לביצה ומשם מעבירים לצלחת פירורי הלחם. אם רוצים ציפוי באמת אחיד לפירורי הלחם, אפשר להכניס אותם לתוך שקית נייר, להכניס בכל פעם כמה פיסות עוף, לסגור ולנער היטב.

3. מטגנים בשמן עמוק: הכנפיים כ-3-4 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות ולשוקיים מוסיפים עוד דקה-שתיים מכל צד.

4. במקום, אפשר לאפות: מניחים את חלקי העוף המצופים בתבנית מרופדת בנייר אפייה (משומן מעט). אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (על טורבו) ל-15 דקות מכל צד.

כדאי להגיש עם רוטב מיונז צ'ילי (מערבבים את המיונז עם הצ'ילי) וקלחי תירס.

* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו מקרוני עם מלא גבינה
>> עד 500 קלוריות: פלפלים ממולאים באורז ופטריות