קציצות בקר עם מנגולד וסלק (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
קציצות בקר עם סלק ומנגולד. גם האורז כבר בפנים | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

זמן עבודה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 55 דקות
עלות: כ-48 שקלים

המצרכים:
לרוטב:
1 בצל קצוץ
מעט שמן, לטיגון
300 גרם עגבניות מרוסקות
1/3 כפית כמון
1/4 כפית קינמון
מלח
פלפל שחור
מיץ מ-1/2 לימון (לא חובה)

לקציצות:
500 גרם בשר טחון
1 בצל קצוץ
1 שן שום, כתושה
1 סלק בוואקום, מגורר
3 כפות קוואקר
3 עלי מנגולד (ללא החלק הלבן), קצוצים דק
חצי כוס אורז
1/3 כפית קינמון
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל כ-3 דקות. מוסיפים את העגבניות, מתבלים ומוסיפים כוס מים חמים.

2. מערבבים את כל חומרי הקציצות. יוצרים קציצות ומכניסים לרוטב הרותח.

3. מבשלים 35-40 דקות על אש נמוכה. ומגישים עם רבעי לימון.

* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו פסטה מעולה, עם שמנת וארטישוק
>> והנה מתכון לרוגלך של מיקי שמו