מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

ארוחה בשעה: מאפה פרגיות וכרשה

מאפה חם ומהביל שמתאים בול לערבים הקרים, ששורד גם את החימום בארוחת הצהריים ביום שאחרי. 55 שקלים ורבע שעה של הכנה - והוא שלכם

פורסם:
מאפה פרגיות וכרשה
מאפה פרגיות וכרשה|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
הקישור הועתק

המאפה הזה באמת עושה טוב לגוף בכל הקור הזה, בלי הרבה בלגאן ובלי הרבה התעסקות. ליד סלט טעים, זה בכלל מושלם.

מאפה פרגיות וכרשה
מאפה פרגיות וכרשה. טעים ומחמם|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

זמן הכנה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 55 דקות
עלות: כ-55 שקלים

המרכיבים:
6 כרשות מנוקות, שטופות וחתוכות לעיגולים
6 יחידותפרגיותאו חזה עוף, חתוכות לרצועות
1 כפית סוכר חום
כפית צ'ילי גרוס
כפית פפריקה מתוקה
חופן כוסברה או פטרוזיליה
מלח
1/2 חבילהבצק עלים, מופשר

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הכרשה במחבת עם שמן זית, כ-5 דקות. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מתבלים ומסירים מהאש.

2. מניחים את הבצק המופשר על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מסדרים את מילוי הפרגיות על הבצק, וסוגרים אותו כמו סיגר גדול.

3. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, למשך 35-40 דקות. מומלץ לאפות את 15 הדקות הראשונות במצב טורבו ושאר הזמן במצב רגיל.

* המצרכים באדיבותעדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מצאתם טעות לשון?