בשבועות האחרונים אני מסתובבת עם חשק לסטייק. אבל לא סתם סטייק, אלא עבה ועסיסי, אדמדם ורך, כזה שנחתך בקלות ונותן באופן מיידי תחושה של אנרגיות וחלבונים בגוף. אולי זה לא פוליטיקלי קורקט לאכול בשר ולדבר על זה, אבל אני מאלה שאוהבים את החלבונים שלהם מהטבע ולא מתנצלים על זה (ויסלחו לי הפרות החמודות שרועות באחו קילומטרים ספורים מהבית שלנו וזוכות לכינויי חיבה כל פעם שאנחנו עוברים לידן עם האוטו). גם זוגי שיחיה, שאוהב חיות בכל נימי לבו והיה מוכן להיות צמחוני אם רק הייתה לו היכולת לוותר על בשר, חולק איתי חשקים לבשר וכשאנחנו מזדמנים למסעדת בשר טובה/סטקייה/שיפודייה ראויה, ברור שאיזה נתח ימצא עצמו אצלנו בצלחת.

סטייק בפלפל
סטייק בפלפל. צליתם את הסטייק קצת יותר מדי? זה הרוטב בשבילכם | צילום: יפית בשבקין, אוכל טוב

>> טעימא: הסיפור שמאחורי הטור

אני, כמו אמי היקרה, לא אוהבת לצלות סטייקים על מחבת בבית. יש לי תמיד פחד שאהרוג את הבשר פעם שנייה, שלא אצלה אותו במידה הנכונה או שתצא לי סוליה מנתח שהושקע בו זמן ולא מעט כסף. מצד שני, כשלאישה בהריון יש חשק לאוכל מסוים, שום פחד מצלייה מוגזמת לא יעצור אותה. אז נכון שאני נאלצת להתפשר על מידת העשייה (כמו גם לוותר בצער וכאב על ביצת עין ודגים נאים) ולאכול אותו עשוי יותר מהרגיל, אבל גם זה משהו. בשביל השחיתות וכדי לכסות על מידת העשייה, תוספת של רוטב שמנת (צמחית) וחרדל סמיך על הבשר היא התענוג בעיצומו. 

המרכיבים:
3 נתחים של בשר לסטייק לפי הטעם (עובד טוב עם פילה וגם עם אנטרקוט)
2 כפות וויסקי (מכל סוג)
פלפל גרוס
1/2 מיכל שמנת פרווה לבישול (או שמנת 15% רגילה, למי שלא שומר כשרות)
כף וחצי חרדל דיז'ון (או כף חרדל ירוק, אם אתם משיגים)
מלח אטלנטי

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת סטייקים או גריל עד שהיא חמה, מניחים את נתחי הבשר על האש לצריבה ראשונה, הופכים ומורידים מהאש.

2. מפלפלים קלות ומחזירים לאש לעשייה עד המידה הנכונה. מוציאים מהמחבת.

3. מוסיפים למחבת החמה על אש בינונית שתי כפות ויסקי בזהירות – הפנים יעלה אש שתכבה תוך חצי דקה ותחמם את המחבת כך שהרוטב יצטמצם במהירות.

4. מוסיפים שמנת ומערבבים קלות, מוסיפים חרדל ומערבבים. מוסיפים את הבשר כמה שניות לפני שמורידים מהאש. כדאי להגיש עם ענף רוזמרין או תימין לקישוט ומלח אטלנטי לפי הטעם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> הגלידה שחזרה מהמתים
>> תפוח האדמה הכי מושחת שיש