אני חושבת שרשימת המרכיבים שאני לא אוכלת פורסמה בטור לא מעט. אבוקדו, סלק ושומר פשוט עושים לי פריחה נוראית, חלב בקר ממרר לי את החיים וחלבה לא נכנסת אלי לפה. רשימת הדברים שאני לא אוכלת הייתה תלויה בבית הורי על המקרר, וברבות הזמן אבא שלי הוסיף לה גם חרגולים ושממיות, ככה, בשביל השעשוע (אגב, אני באמת לא אוכלת חרגולים ושממיות). אחד הדברים שגורמים לי לעווית בפה זה חמאת בוטנים. אפילו שנות מגורים בניו יורק לא הצליחו לשכנע את הפה שלי שמדובר במעדן.

>> טעימא: הסיפור שמאחורי הטור

עוגיות חמאת בוטנים (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
עוגיות חמאת בוטנים. עונג גדול | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

בכל פעם שאמא שלי רצתה לשכנע אותי שמאכל מסוים טעים, היא מצאה מתכון והתקינה אותו במהירות. באחת החופשות שלי בארץ בזמן הלימודים, בשעת אחר צהריים נעימה לצד כוס קפה עם חלב סויה, היא הגישה ערימת עוגיות חומות וקורצות. בחשדנותי רחרחתי עוגייה, בדקתי את המרקם ומלאת ספק שאלתי: "חמאת בוטנים?", "מה אכפת לך?" שאלה אמא שלי, כשהיא מאיצה בי לטעום. ביס אחד אמנם אימת את הסברה שלי אודות חמאת הבוטנים, אבל גרם לי עונג גדול בחלל הפה ובחיך, כזה עונג שגרם לי לאכול עוד אחת ועוד אחת, ולהבטיח להכין כאלה ליקרים לי.

המרכיבים (ל-35 עוגיות):
2 כוסות קמח רגיל
כפית סודה לשתייה
150 גרם חמאה
כוס סוכר חום
ביצה
2 שקיות סוכר וניל (10 גרם כל אחת)
כוס ורבע חמאת בוטנים

אופן ההכנה:

1. ממיסים את החמאה על אש נמוכה מאוד. מכניסים למיקסר עם שאר מרכיבי העוגיות ומערבלים דקות ספורות עד שהעיסה מתאחדת והופכת לגוש בצק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר כשעתיים.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומוציאים את הבצק מהמקרר.

3. פורסים נייר אפייה על תבנית גדולה ושטוחה, לוקחים בעזרת כף גלידה עיגול בצק ומניחים בעדינות על נייר האפייה. מועכים קלות. לחילופין, אפשר לגלגל בעזרת הידיים כדור בצק, להניח על נייר האפייה ולשטח.

4.מקפידים על רווחים יפים בין העוגיות (כמות התערובת מספיקה לשתי תבניות ולכ-35 עוגיות), מכניסים לתנור ואופים כ-12 דקות. מצננים לפני ההגשה

* העוגיות עשויות להיראות לא מוכנות, אבל אחרי האפייה הן מתמצקות מעט והופכות לנימוחות ורכות מבפנים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו גלילות סלמון מעושן
>> ארוחת החוף המושלמת