אני מתחתנת. 36 שנים אחרי שבאתי לעולם, ארבע שנים ושבעה חודשים אחרי שאמא שלי נפרדה מאיתנו - אני מתחתנת בבית הכנסת ברחוב שד"ל בתל אביב. ב-27 באוקטובר, 38 שנים קודם, עמדו הוריי מתחת לחופה בבית הכנסת הגדול ברחוב יהושע בן נון, והקימו את המשפחה שלנו. בחתונה קטנה שמנתה 150 איש, בופה של רבע עוף, בורקס ודג מלוח. אמי הייתה יפהפייה בשמלה כפרית בצבע שמנת שקנתה בניו יורק, אבי לבש חליפה סגולה עם שתי שורות של כפתורים, מכוערת כמיטב האופנה של שנות ה-70, כולם שמחו והצלם עבד קשה כדי שתישאר מזכרת לדורות הבאים. אולי קשה מדי. אמנון, אח של אמא שלי, צלם צבאי בעברו, לקח על עצמו לצלם את החתונה, והוא מתחרט על זה, סביר להניח, עד היום. כמה ימים אחרי האירוע ניגש דודי היקר בבושת פנים להוריי והראה להם קומץ תמונות יפות בשחור-לבן. למה קומץ? כי כל השאר נשרפו.

החתונה של מיקי ואפרים, טעימא (צילום: צילום משפחתי באדיבות המשפחה)
החתונה של אמא ואבא. 150 איש, בופה של רבע עוף, בורקס ודג מלוח | צילום: צילום משפחתי באדיבות המשפחה

מעבר מהיר קדימה ל-2011: אני ותומר, כמו הוריי לפניי, מתחתנים בבית כנסת יפה בתל אביב, עם 100 וקצת אורחים מוכרים ואהובים. אמנם בלי דג מלוח ורבע עוף, אבל עם ארוחה מפנקת מאוחר יותר בטאפאס אחד העם. את החתונה שדודי, הצלם המהולל, מפספס מצלמים מוטי ופני, זוג צלמים מהמוכשרים שיש.

בשעה שאעמוד מתחת לחופה, מאושרת שאני מתאחדת עם האיש שאני אוהבת, יהיה בי גם חלק כואב. אמא שלי, שבטח הייתה צוחקת עליי שעות ארוכות על שנכנעתי ללחצים ובחרתי להתחתן בחתונה דתית ואפילו לטבול במקווה, כל כך תחסר לי. לכולנו. אני כותבת את הטור הזה ובוכה. דמעות של אושר, מהול בעצבות וגעגועים עזים. כל מה שמתחשק לי זה עוגת שוקולד פריכה, מלאה כל טוב, מקושטת קרם שוקולדי מנחם. עוגה שמשמחת כל לב, ובעיקר כלה ערב חתונתה.

עוגת שוקולד, טעימא (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגת שוקולד. חצי אפוי וחצי לא | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת שוקולד עם קרם

המרכיבים:
6 ביצים, מופרדות לחלבונים וחלמונים
100 גרם חמאה
2/3 כוס סוכר
150 גרם אגוזי מלך
200 גרם שוקולד מריר 60 אחוז

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. ממיסים את השוקולד והחמאה בשיטת בן מארי – מניחים אותו בקערת מתכת מעל סיר מלא מים רותחים ומערבים בעדינות עד שמתקבל נוזל שוקולדי אחיד וחלק. במקביל מקציפים את החלבונים עם שליש כוס סוכר, עד שנוצר קצף נפוח ויציב.

3. מוסיפים לתערובת השוקולד את החלמונים ושליש כוס סוכר ומקפלים עד שהתערבות אחידה. מקפלים פנימה את הקצף ומוסיפים שני שליש מכמות אגוזי המלך.

4. יוצקים חצי מהתערובת לתבנית עגולה בקוטר 24 ומכניסים לתנור לכ-30 דקות, עד שהעוגה מקבלת קרום חום בהיר עם קצת פסים. מוצאים את העוגה ומקררים כשעה. מורחים מעל את שארית התערובת ומפזרים אגוזים.

בקרוב אצלכם!

>> בשבוע שעבר הכנו חזה עוף בחרדל
>> ואם כבר בורקס, שלפחות יהיה זה של אבי ממאסטר שף
>> הצטרפו לקבוצת טעימא בפייסבוק