מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

מדור האוכל של מאקו מביא ידע קולינרי מעשי שנבנה משנים של ניסיון, ניסוי וטעייה במטבח. המתכונים והטיפים נכתבים ונבדקים על ידי עורכי אוכל ואנשי מקצוע, מתוך היכרות עמוקה עם חומרי גלם, טכניקות בישול והמטבח הישראלי. זהו מקור שמחבר בין מקצוענות קולינרית לבישול יומיומי אמין ונגיש.

mako
פרסומת

טעימא: עוגיות שומשום

תמיד כיף כשיש בבית עוגיות, בעיקר כשהן מתוקות ופריכות כמו עוגיות השומשום המהירות האלו, שכיף לחסל עד הפירור האחרון

רוני מנדלמן
mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

מכירים את האוכל הזה, שכשאוכלים אותו הוא מתפזר ברחבי הצלחת ונשאר כזיכרון למנה שנטרפה? אז אצלנו בבית הפירורים לא היו תזכורת, אלא חלק אינטגרלי מהארוחה. לפחות אצלי.

עוגיות שומשום
עוגיות שומשום. לא להפקיר אף פירור!|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל



כילדה, כשהייתי אוכלת אוכל מלכלך כמו בורקס, פלאפל,עוגה בחושהאו עוגיות פריכות, הייתי מלקטת את הפירורים בעזרת האצבע ואוכלת בשמחה. אבא שלי טוען שהייתה לי העדפה ברורה לפירורים ושפשוט הייתי מפוררת חלק מהמנה רק כדי שאוכל ללקט את השאריות שלה בסיום. אמא שלי מיותר לציין, שנאה את המנהג הזה מפאת החינוך הצבאי והאירופאי שקיבלה, אבל לא יכלה להילחם בהבעת העונג שעלתה על פני.

בפעם האחרונה שהכנתיעוגיותשומשום, זוגי היקר כהרגלו, לקח צלחת ,ערם עליה ערימה יפה של עוגיות וישב לבלוס. תוך דקות סביבתו התמלאה פירורים שנמלים אוהבות לסחוב. כדי לא לצאת פולניה לא אמרתי כלום, רק הסתכלתי עליו במבט חרד. הוא לא התייחס וכשסיים את הערימה, דג עם האצבע את הפירורים ושאב, כך לא נותר פירור אחד לנחם נמלה רעבה. חייכתי באהבה וציינתי לעצמי בשקט שככה זה אצלנו במשפחה, לא משאירים עדות לאוכל.

עוגיות שומשום שכיף לחסל

המרכיבים:
6 כפות סוכר
2 ביצים
500 גרםשומשום
12 כפות (180 גרם) קמח תופח
200 גרם חמאה מומסת
2 כפיות תמצית שקדים (לא חייבים, אבל מוסיף)

אופן ההכנה:

1. מערבבים את החומרים היבשים ומוסיפים ביצים טרופות, חמאה מומסת ותמצית שקדים (אם יש). מערבבים עם הידיים.

2. מרטיבים ידיים, יוצרים כדורים מהבצק ומניחים במרווחים על גבי נייר אפיה בתבנית שטוחה וגדולה. משטחים קלות כל עיגול.

3. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות לכ-25 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מצאתם טעות לשון?