אני לא יודעת למה, אבל לדעתי קישואים לא זוכים לתהילה שלה הם ראויים. חצילים, עגבניות ושלל ירקות שורש מככבים באינספור מנות, ומשאירים שוב ושוב את הקישואים החמודים להחוויר לבד במזווה. גם ילדים, מתברר, לא ממש אוהבים קישואים במצבם הטבעי. חלק חושבים שמדובר במלפפון גדול וחלק סתם לא נהנים מהטעם - אבל שימו לב שאם תכניסו להם קישוא לפשטידה טובה עם גבינות, איכשהו כנראה שהכל ייעלם. אני למדתי להתייחס לקישואים בכבוד דרך המתכונים המעולים של אמא שלי. אם זה המתכון האלמותי לקישואים ברוטב עגבניות שאפשר לאכול חם או קר, פשטידות למיניהן, קישואים מוקפצים בחמאה עם נענע, שום וגבינה, קישואים עגולים ממולאים בכל טוב, סתם קישואים קלויים משוחים בשמן זית ומלח אטלנטי - וכמובן המרק.

מרק קישואים, טעימא (צילום: יפית בשבקין, mako אוכל)
מרק הקישואים של אמא. יחזיר לכם את האמון בירק הנפלא הזה | צילום: יפית בשבקין, mako אוכל

לשמחתי לקישואים בארץ אין באמת עונה, ורק הסוגים שלהם תלויי מזג אוויר. אז במסגרת עונת המרקים, הנה אופציה מצוינת למרק קישואים שמתאימה לימים גשומים וחורפיים, אבל גם לכאלה שבהם השמש מבצבצת וכולם רצים לעשות פיקניק בפארק הקרוב.

>> טעימא: הסיפור שמאחורי הטור

מרק קישואים

המרכיבים:
קילו קישואים, חתוכים לקוביות
50 גרם חמאה לאידוי (אפשר גם שמן קנולה)
בצל גדול, קלוף וקצוץ
3 שיני שום פרוסות
מלח אטלנטי
פלפל לבן טחון
חצי כוס גבינת גרוייר מגוררת (אפשר להחליף באמנטל לטעם דומיננטי פחות)

להגשה:
חופן כוסברה קצוצה
קוביות קבנוס (למי שאינו שומר כשרות)

אופן ההכנה:
1. ממיסים את החמאה במחבת רחבה ומאדים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את הקישואים והשום ומאדים עד לריכוך.

2. מורידים מהאש ומחכים שיתקרר.

3. מעבירים את תכולת המחבת למעבד מזון או בלנדר ומוסיפים מלח, פלפל וגבינה מגוררת. טוחנים בכמה פולסים (תלוי אם אוהבים נוזלי מאוד או סמיך).

4. מוסיפים כוסברה וקבנוס ומגישים, חם או קר.

>> בשבוע שעבר הכנו ריזוטו צמחוני
>> והנה עוד כמה מרקים מעולים שמתאימים בול לעכשיו