השבוע, בערב רעב אחד, התחשק לי לאכול גרנולה. עשירה, מלאה פירות יבשים, מכוסה ביוגורט עזים, כזו שעושה נעים בבטן וטעים בפה. בחיפוש בקופסת המתכונים מצאתי מתכון ביתי לגרנולה, אף שלקרוא לזה "מתכון" זו קצת הגזמה. על פתק כתמתם, תחת הכותרת "גרנולה – אמירים", שכנה רשימה של מרכיבים, ותו לא. אמא שלי, כידוע, לא הייתה צריכה הוראות הכנה כדי לבשל ולאפות, הספיקה לה הרשימה.

התקשרתי לזוהר, חברתי הבשלנית היקרה, ומיד קיבלתי שורת הנחיות להכנת שני סוגי גרנולה - גרנולה טבעית ובריאה וגרנולה מועשרת, למפונקים שאינם סופרים קלוריות. מייל קצר לאבא שלי, וקיבלתי גם הסבר על מהות המנה: "מהביקור באמירים אני זוכר ארבעה דברים: הרומנטיקה, כבד קצוץ שעשוי מאגוזים במסעדה הצמחונית שהיה תענוג לחך, כלב סן ברנרד גוזל ששוקל 80 קילו לפחות שנדבק אלינו יומיים, וכמובן: גרנולה עם תוספות כיד המלך של פירות יבשים קצוצים, כולל רטיבות-מה, בתוך יוגורט טרי. צריך להתענג עליה לאורך זמן, נוכח נוף קדומים עם נפש תאומה ליד, ליהנות מהשקט הרועם, ולדעת שכעת הכי טוב. בלי לחץ. טוב, זה היה פעם. מקווה שיהיה שוב".

גרנולה, טעימא (צילום: מנחה נופה)
הגרנולה של אמא. לאכול עם נפש תאומה | צילום: מנחה נופה

הבטחתי לו שיהיה שוב טוב ורצתי להכין גרנולה מפנקת. שעה אחר כך, לצד הנפש התאומה שלי בלב תל אביב, כשהגרנולה שחתה ביוגורט עזים עם חתיכות בננה טרייה, ידעתי שעכשיו טוב. פפו שלי, מקווה שהגרנולה תערב לחכך ושתאכל אותה בשבת בבוקר, בדירה המוארת והאדומה שלך, ותדע שגם עכשיו טוב.

גרנולה ביתית

המרכיבים:
לגרנולה טבעית:
כוס שיבולת שועל טבעית (כ-250 גרם)
100 גרם שקדים קצוצים
100 גרם אגוזים קצוצים
100 גרם גרעיני דלעת חצויים או שלמים, לפי הטעם
100 גרם גרעיני חמנייה
4 כפות שומשום טרי
20-30 תמרים לחים חתוכים דק

לחובבים גרנולה עשירה יותר:
50 גרם חמאה
שליש כוס סילאן או דבש

כלים:
מחבת טפלון לקליית השומשום
קערת ערבוב
תבנית אפייה שטוחה וגדולה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. קוצצים את האגוזים, השקדים והתמרים. קולים את השומשום קלות בחום בינוני במחבת טפלון, עד שהוא משנה את צבעו.

3. מערבבים את מרכיבי הגרנולה למעט התמרים.

4. שוטחים את המרכיבים על תבנית אפייה, ומכניסים לתנור ל-25 דקות. למי שרוצה גרנולה טבעית, כשהגרנולה יוצאת מהתנור מוסיפים את התמרים, והיא מוכנה. מחכים שתצטנן ומכניסים למקרר בצנצנת אטומה.

5. לחובבי הגרנולה המועשרת: ממיסים את החמאה בסיר קטן על אש נמוכה, מוסיפים את הסילאן/דבש (אני עשיתי עם דבש) בתנועות ערבוב ומניחים לו להתחבר עם החמאה. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ-5 דקות.

6. כשהגרנולה יוצאת מהתנור, יוצקים בקערה את הדבש המומס עם החמאה ומערבבים בעדינות.

7. כשהתערובת מתקררת מפוררים את גושי הגרנולה, ומכניסים למקרר בצנצנת אטומה.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שזיפים שאי אפשר להפסיק ליישר
>> הצטרפו לקבוצת טעימא בפייסבוק