בכל פעם שאני מדפדפת בקופסת המתכונים של אמא שלי אני חווה טיול רגשי לשנות ה-80 וה-90, אבל כנראה שזו לא רק אני - גם במסעדות אני רואה בשנים האחרונות מנות זכורות לטוב כמו סברינה אישית, מרק בצל מוקרם ופסטה בשמנת ופטריות.

ובאותה רוח, לפני מספר חודשים הגישה חמותי לעתיד לשולחן הארוחה קערה של סלט וולדורף. מיד הרגשתי גל געגועים לאמא, לקחתי מנה יפה וחיסלתי אותה. קצת אחרי זה, כשהכנתי מרק עוף וזרקתי פנימה סלרי אמריקאי, נזכרתי בסלט הסלרי ותפוחים של אמא שלי. לאלו מכם שיקפצו ויגידו "אה, היא מדברת על וולדורף" – שימו לב שמדובר בגרסה מתוחכמת, טעימה יותר ונטולת מיונז.

סלט סלרי ותפוחים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
סלט סלרי ותפוחים. רק אל תקראו לו וולדורף | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

סלט סלרי ותפוחים

המרכיבים:
8 גבעולי סלרי אמריקאי נקיים וחתוכים באלכסון לרצועות של כ-5 ס"מ
50 גרם אגוזי מלך
כף שמן אגוזים
2 תפוחי עץ מקולפים וחתוכים לפרוסות דקות
25 גרם חמאה
מלח ופלפל גרוס

כלים:
מחבת
קרש חיתוך
סכין חיתוך
סיר קטן ומים רותחים
קערה

אופן ההכנה:

1. חולטים את הסלרי במים רותחים מומלחים 2-3 דקות.

2. חולטים גם את אגוזי המלך, ומקלפים.

3. מחממים את שמן האגוזים במחבת ומטגנים את התפוחים כמה דקות, עד שהם מתרככים קלות.

4. מוסיפים למחבת את החמאה והסלרי ומערבבים עד שהחמאה נמסה והכל טיפה מתרכך.

5. מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים, מוסיפים את האגוזים ומעבירים לקערה.

>> בשבוע שעבר הכנו מרק שום מופתי
>> והנה הדג החריף של אבי ממאסטר שף
>> הצטרפו לקבוצת טעימא בפייסבוק