מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

טעימא: כנפי עוף במחבת

הכרטיסייה עם המתכון הכי טוב שאני מכירה לכנפיים הגיעה אליי בדואר לניו יורק. כמובן שהכנתי אותן מיד, והשארתי את כל הדיינרים האמריקאיים לאכול אבק

רוני מנדלמן
mako
פורסם:
הקישור הועתק
כנפי עוף עם תפוזים
כנפיים עם מיץ תפוזים. הכי טובות בניו יורק|צילום: תומר פרת

ארוחות ערבי שישי שלנו הן מסורת ארוכת שנים. עד שאמי נפטרה, הן תמיד התקיימו בבית של ההורים שלי בהרצליה. בכל ערב שישי, בלי הברזות ובלי פטורים, היינו מתכנסים בסלון, רעבים ומתגעגעים, ומחכים לסבא אורי, שכיאה לאיש צבא לשעבר היה מצלצל באינטרקום בדיוק בשעה שמונה (עם הזמן גילינו שהוא תמיד מקדים וממתין ברכבו, תוך האזנה למוזיקה קלאסית).

בתקופה שחייתי בניו יורקהפסדתי לא מעט ארוחות כאלה. כדי לא להרגיש לא מעודכנת הייתי מתקשרת הביתה, בכל שבוע בשמונה ועשר דקות, בדיוק כשהיו מתיישבים לשולחן ומחכים למנה הראשונה. אחרי שהייתי בודקת מה שלום כולם הייתי מגיעה לחלק החשוב: "אז מה אתם אוכלים?". לפעמים, כשמתכוןחדש ומוצלח היה עולה על השולחן, אמי הייתה שולחת לי אותו אחר כך בדואר, על אחת הכרטיסיות המפורסמות שלה, בצירוף מכתב וכמה תמונות (זה היה לפני שהיא לקחה קורס מחשבים והשתלטה על צפונות האינטרנט).

יום אחד הגיעה אליי כרטיסייה שכותרתה "כנפיעוףבמחבת". משמאל, איפה שאמא תמיד הייתה כותבת את מקור המתכון, היה כתוב רק "מעולה". על אף שבאותה תקופה אכלתי כמויות גדולות שלכנפייםברחבי הדיינרים של ניו יורק, לא עמדתי בפיתוי של המתכון שזכה ל"מעולה" מאמא, וביום שישי שאחרי העמדתי כנפיים והזמנתי חברה. שעה וחצי אחר כך נחה על השולחן בפינת האוכל קערה מלאה עצמות מכורסמות, וברקע נשמעו מלמולים חלושים: "מעולה, פשוט מעולה". אז הנה המתכון הכי קל ומ-עו-לה של אמא שלי לכנפיים.

כנפי עוף - מתכון
זה מה שחיכה לי בתוך המעטפה|צילום: תומר פרת
פרסומת

כנפי עוף במחבת

המרכיבים:
חצי קילו כנפי עוף נקיות וחתוכות (כלומר, אצל הקצב מבקשים שיחתוך את השפיץ וגם, שיחלק כל כנף לשתיים, שיהיה נוח לאכול)
שתי כפות סוכר (אני מעדיפה חום)
3 כפות רוטב סויה
כפית ג'ינג'ר טרי מגורד (לחובבי החריף אפשר אפילו כף)
מיץ מתפוז אחד או יותר

כלים:
פומפייה לגירוד הג'ינג'ר
מחבת בינונית עמוקה+מכסה
כף עץ לערבוב

אופן ההכנה:

1. מחממים את המחבת.

2. מוסיפים את הסוכר, הסויה, הג'ינג'ר ומעט מיץ תפוזים.

3. מערבבים את המרכיבים ומרתיחים.

4. לאחר הרתיחה, מפזרים את הכנפיים הנקיות על המחבת. מכוונים לאש בינונית.

5. מבשלים כ-40 דקות, שבמהלכן הופכים את הכנפיים מדי פעם ומוסיפים מיץ תפוזים לפי העין (אני השתמשתי במיץ משני תפוזים בסך הכל, מאחר שאני אוהבת שיש עוד רוטב שהכנפיים מתבוססות בו). אפשר להאריך את הבישול בכמה דקות, לחובבי הטעם העשוי יותר.

6. הצעת הגשה: אין כמו כנפיים למנה ראשונה לפתיחת התיאבון. אני אוהבת להגיש אותן על מצע של עלים ירוקים שעליהם בזקתי מלח גס ומזגתי מעט שמן זית וכמה טיפות של דבש.

חשוב: אל תשכחו להצטייד בערימה של מפיות ומגבונים לחים, כי כנפיים – מצווה לאכול בידיים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון:כנפי עוף במחבת

מצאתם טעות לשון?