לא משנה כמה המשמרות שלנו עמוסות, אני תמיד מעדיף לבשל לעצמי בתחנה ולא לקנות בגט עם שניצל איפשהו בחוץ. כזה אני, אוהב לראות את האוכל שלי נוצר אל מול עיניי. במסגרת הכלל הזה השבוע יצא לנו ליצור מנה שהתגלתה כהברקה של ממש: סיר של אורז עם קוביות של עוף או פרגית. האורז עצמו מועשר בגזר מגורד, שיני שום שלמות, בצל מטוגן ותירס, וביחד מתקבל מעדן קל, מהיר, זול ובריא. ממליץ בחום.

אלקנה מחזיק סיר (צילום: נעם וינד)
ההברקה החדשה של אלקנה: אורז עם עוף וירקות | צילום: נעם וינד

אורז עם קוביות חזה עוף

המרכיבים (4 מנות):
כוס וחצי אורז
700 גרם חזה עוף או פרגית, חתוכים לקוביות
שמן זית
בצל אחד בינוני, קצוץ
2 גזרים מגורדים
קופסת שימורים קטנה של תירס
12 שיני שום
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל עד להזהבה, ואפילו עד שהוא טיפה שרוף. מוסיפים את הגזר המגורד ומאדים טיפה. מוסיפים את האורז ומערבבים טוב טוב, שיספוג את כל הטעמים.

2. מוסיפים שלוש כוסות מים רותחים ומערבבים היטב. מוסיפים את התירס ואת קוביות החזה או הפרגיות ומתבלים במלח ופלפל (טיפ: אם הוספתם יותר מדי מלח גררו פנימה עוד גזר או שניים. זה יקזז אותו).

3. דוחפים פנימה בזהירות את שיני השום, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 20-25 דקות. משאירים מכוסה עוד רבע שעה, וטורפים.

>> בשבוע שעבר הכנו פאי רועים משגע
>> ראיתם את הפרק הראשון של מאסטר שף 2? הנה כל המתכונים