
מכינים לבד: בגטבגט צרפתי אמיתי, עם קרום זהבהב, פריך וסדוק ופנים רך ומלא חורירים יפהפיים![]() צילום: MAGIG, Pastaghetti |
המצרכים (20 מנות):ל-9 בגטים:
אופן ההכנה:1יום לפני האפייה: מערבבים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה במשך כדקה במהירות נמוכה (הנמוכה ביותר), מערבבים עוד 2 דקות במהירות בינונית-נמוכה, מחליפים את הוו לוו לישה ולשים במשך כ-5 דקות. הבצק המתקבל צריך להיות רך אך לא דביק. במידה והבצק דביק, ניתן להוסיף מעט קמח. 2מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ולשים ידנית כדקה. משמנים קלות קערה גדולה, מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה, אפשר להחזיק במקרר עד 4 ימים. 3מוציאים את הבצק מקירור שעתיים לפני הטיפול בו. 4מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות (אין ללחוץ עליו הרבה, יש לעבוד איתו בעדינות). מחלקים את הבצק ל-9 חלקים שווים. 5כל חלק פותחים ומשטחים למלבן עבה, מקפלים את החלק העליון לאמצע ומהדקים, מקפלים את החלק התחתון לאמצע ומהדקים. מקפלים חלק עליון על חלק תחתון צובטים ומהדקים היטב. 6מגלגלים בעדינות לגליל באורך 6-12 ס"מ. מניחים למנוחה של 5 דקות (כדי להרגיע את הגלוטן). 7לאחר 5 דקות מקפלים את המלבן לשניים, משטחים למלבן ומבצעים שוב את אותה פעולה כמו קודם, מקפלים את החלק העליון לאמצע ומהדקים, מקפלים את החלק התחתון לאמצע ומהדקים, מקפלים את החלק העליון לחלק התחתון וצובטים יחד את קצוות התפר. הופכים בעדינות כשהתפר כלפי מטה. 8בעדינות רבה מגלגלים כל גלילה כזו מהמרכז כלפי הקצוות, כדי להאריך ולדקק אותה (לאורך תבנית המיועדת לבאגטים). במידה ואין תבנית לבגאטים, מפזרים קמח על נייר אפיה ומניחים 4 גלילות על כל נייר במרווח קבוע. את מרווח הנייר מרימים ובכך יוצרים הפרדה/קירות בין הכיכרות, כמו בתבנית לבאגטים. 9מרססים בשמן את הבאגטים, מכסים בניילון ומניחים להתפחה של שעה וחצי (הגלילות צריכות לתפוח פעם וחצי מגודלן המקורי). 1045 דקות לפני האפיה מחממים תנור ל-200-210 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית (ריקה בינתיים). 11בתום ההתפחה מסירים את הניילון מעל הגלילות ומבצעים חתכים על הבאגטים. לפני הכנסת הבאגטים לתנור, שמים בתבנית בתחתית התנור כוס מים חמים ע"מ ליצור סביבה רבת אדים. 12אופים את הבאגטים כ-15 דקות, מסובבים את התבנית ואופים עוד 20-25 דקות. 13מוציאים לצנן על רשת כ-30 דקות לפני חיתוך. * הבאגטים ניתנים להקפאה כמו באגנטים קנויים. בעת הצורך מפשירים בטמפ' החדר, "נותנים" מכת חום בתנור והבאגט כמו חדש. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |