אוכל
אוכל
קטשופ פלפלים ביתי

אריסה ביתית חריפה

אתם חייבים את זה במקרר שלכם: ממרח פלפלים לוהט, עשיר ומלא טעמים, כמו של טוניסאים אמיתיים. אין מנה שלא תודה לכם על זה

|mako| פורסם10:07
אריסה (ממרח פלפלים) (צילום: istockphoto)
צילום: istockphoto
Rating:4.2164reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1 פלפל אדום
  • 3 פלפלים אדומים חריפים, מנוקים מגרעינים, או 3 פלפלים חריפים מיובשים שהושרו במים חמים כשעה ונסחטו
  • 3 שיני שום, חתוכות גס
  • 3 כפיות זרעי כמון, קלוים וטחונים (קולים אותם במחבת, בטוסטר או בתנור החם כשלוש דקות, וטוחנים עם מכתש ועלי או במטחנת תבלינים)
  • כפית מלח
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1מעבירים את הפלפלים, השום, זרעי הכמון והמלח למעבד מזון. טוחנים במשך חמש עד עשר דקות, עד שמתקבלת משחה חלקה.

2מעבירים את הממרח לצנצת זכוכית ויוצקים מלמעלה שמן זית (שיאריך את חיי המדף של האריסה). שומרים במקרר עד שישה חודשים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il