
קראמבל בננות ושוקולדכמה מהיר להכנה הקינוח הזה, וכמה טעים ומחמם לב. מאפה מושלם לסיום ארוחה, או סתם לנשנוש משפחתי מפנק - העיקר לאכול אותו חם, ורצוי עם גלידה ליד![]() צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל |
הקראמבל הוא קינוח שהכי מתאים לזמן הזה בשנה, כשהטמפרטורות הגבוהות מתחילות לפנות את מקומן לאוויר קריר יותר. הוא קל להכנה באופן פושע ממש, ויכול להיות קינוח מעולה לכל ארוחה, או סתם נשנוש משפחתי כיפי. כל מה שצריך זה שכבה של פירות (אני מכינה את המתכון הזה גם עם אפרסקים, או כל פרי רך אחר), קצת שוקולד, אם רוצים, ומלמעלה פירורי בצק. מגישים ישר מהתנור, רצוי עם כדור של גלידת וניל. עונג גדול. המצרכים (8 מנות):המידות לפי כוס של 200 מ"ל:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2קולפים את הבננות וחותכים לפרוסות של 2 ס"מ. קוצצים את השוקולד לחתיכות קטנות. 3מסדרים את פרוסות הבננה בתבנית בינונית ומפזרים מעל את השוקולד. 4שמים בקערה את קוביות החמאה או המרגרינה, סוכר הדמררה, הקמח וסוכר הווניל. מפוררים בעזרת האצבעות עד לקבלת פירורי בצק. 5מפזרים את פירורי הבצק מעל השוקולד והבננות, ואופים 20 עד 25 דקות. מגישים חם. * מכיוון שלא מדובר בקינוח שנחתך ישר ויפה, אלא יותר בכזה שגורפים עם כף, אפשר להכין את הקראמבל ב-6-8 כלים אישיים, ולהגיש לכל אחד את המנה המסודרת שלו. >> בשבוע שעבר הכנו שטרודל עם גבינה לבנה הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |