אוכל
אוכל
אביבה פיבקו

לחמניות שוקולד צ'יפס

לחמנייה אחת כזאת בשבת בבוקר - ואתם שמחים לכל היום. רק זהירות: הניחוחות המופלאים שיעלו מהתנור עלולים למסטל אתכם לגמרי

|mako אוכל| פורסם11:55
לחמניות שוקולד צ'יפס (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.716reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

אני ממש ממש אוהבת ריח של אפייה בבית, אבל הכי אני אוהבת את ריח האפייה של לחם ביתי. המתכון הזה ימלא את הבית שלכם בניחוחות פסיכיים לגמרי, כאלה שישאירו אתכם מסטולים ויגרמו לבטן שלכם לקרקר שעות נוספות. הכמות היא ל-8 לחמניות - בדיוק מתאים למשפחה ממוצעת - אבל אתם יותר ממוזמנים להכפיל כמויות.

המצרכים :

  • חצי קילו קמח (4 כוסות של 200 מ"ל ועוד כף גדושה)
  • 200 מ"ל חלב
  • 50 גרם חמאה או מרגרינה
  • 3 כפות סוכר
  • 1 שקית שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 ביצים
  • 1 שקית שוקולד צ'יפס (מריר, חלב או לבן)

להברשה:

  • 1 חלמון
  • 2 כפות חלב

אופן ההכנה:

1מחממים בסיר קטן את החלב, החמאה או המרגרינה והסוכר, עד שהחמאה נמסה (חשוב לא להגיע לרתיחה).

2מערבבים את כל המרכיבים למעט השוקולד צ'יפס, ולשים 10 דקות במיקסר עם וו לישה (או ידנית). מוסיפים את השוקולד צ'יפס וממשיכים ללוש עד שהשוקולד מתערב טוב בבצק.

3מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים שעה.

4מוציאים את הבצק למשטח מקומח, לשים מעט כדי להוציא את האוויר שבבצק ומחלקים ל-8 חלקים (או 10 קטנים יותר).

5מגלגלים כל חלק ללחמנייה, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

6מערבבים את החלמון עם החלב ומברישים את הלחמניות. מניחים לתפיחה של עוד 20 דקות, ובינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

7אופים 15-20 דקות, מצננים מעט ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו קראמבל בננות ושוקולד מהיר וקטלני

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il