אוכל
אוכל
אביבה פיבקו

בתנור של אביבה: לינזר טורט

מה מסתתר מאחורי השם האוסטרי המלכותי? פשוט מאוד - פאי טעים של בצק פריך מתובל עם ריבת פטל חמצמצה. אצל אביבה כמו אצל אביבה - כל הטוב הזה יכול להיות שלכם, ובקלות

|mako אוכל| פורסם08:29
לינזר טורט (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.432reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

עוגה קלאסית ונהדרת, במיוחד למי שאוהב פטל. אני ממליצה להשתמש בריבה טובה ואיכותית (יותר נכון, קונפיטורה) שממש עושה את כל ההבדל. בניגוד לשאר העוגות, רצוי להכין את העוגה יומיים לפני שרוצים להגיש אותה, מאחר והיא הרבה יותר טעימה אחרי שהריבה נספגת בבצק. שימו לב, את העוגה המוכנה שומרים מחוץ למקרר.

המצרכים :

במדידה של כוס = 200 מ"ל

  • 250 גרם חמאה רכה

  • 200 גרם (כוס) סוכר
  • 2 ביצים
  • 400 גרם (3 כוסות ועוד 2 כפות) קמח
  • 175 גרם (2 כוסות לא דחוסות) שקדים טחונים
  • כף קינמון
  • קורט ציפורן מגורר
  • 300 גרם ריבת פטל
  • חלמון להברשת העוגה

אופן ההכנה:

1מקציפים במיקסר את החמאה והסוכר, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים אל המיקסר את הביצים בהדרגה, אחת אחת, וממשיכים לערבל.

2מוסיפים את הקמח, השקדים, הקינמון והציפורן, ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

3לוקחים 3/4 מהבצק, מרדדים לעיגול בקוטר כ-32 ס"מ ומעבירים לתבנית פאי או תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ, כך שהבצק מכסה את התחתית וגם את השוליים.

4מורחים את הריבה על הבצק ומרדדים את יתרת הבצק ששמרנו בצד למלבן בעובי של כחצי ס"מ. את המלבן חותכים לפסים ברוחב של כס"מ אחד.

5מסדרים את פסי הבצק מעל הריבה בצורת רשת, ומהדקים (אין צורך להשחיל את רצועות הבצק בצורת שתי וערב, אפשר פשוט להניח אותן אחת מעל השנייה). מברישים את הבצק בחלמון ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, למשך 40 דקות (בחלק התחתון של התנור).

* שומרים מחוץ למקרר.

הככתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו עוגה בחושה קלאסית עם חטיף טוויקס
>> פיצת סירת מפרש לילדים
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il