אוכל
אוכל
אביבה פיבקו

בראוניז שוקולד-גבינה עם קרם תות שדה

אז מה יש לנו כאן: שוקולד מריר, גבינת שמנת וקרם תותים ורדרד ומתוק שביחד נותנים בראוניז בשלושה צבעים שעושים לנו חשק לעוד. אביבה פיבקו מצליחה לעשות את זה שוב

|mako אוכל| פורסם12:59
בראוניז שוקולד עם קרם גבינה ותות שדה (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
צילום: עודד קרני, mako אוכל
Rating:4.570reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבראוניז (המידות לפי כוס של 200 מ"ל):

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 250 גרם אבקת סוכר (2.5 כוסות לא דחוסות)
  • 3 ביצים
  • 120 גרם קמח (1 כוס)

לשכבת הגבינה:

  • 400 גרם גבינת שמנת
  • כפית תמצית וניל איכותית
  • 150 גרם אבקת סוכר (כוס וחצי)
  • 2 ביצים

לקרם התות:

  • סלסלת תותים
  • 300 מ"ל שמנת מתוקה
  • חצי חבילה אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות.

2מתחילים עם הבראוניז: ממיסים את השוקולד בסיר בן מארי.

3מקציפים במיקסר את החמאה עם אבקת הסוכר. מוסיפים את הביצים בהדרגה, וממשיכים להקציף.

4מוסיפים את הקמח ומערבבים. לבסוף מוסיפים את השוקולד המומס, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

5מעבירים לתבנית מלבנית 20 ס"מ על 30 ס"מ משומנת, ומשטחים בעזרת מרית.

6שכבת הגבינה: מערבבים במיקסר את גבינת השמנת עם תמצית הווניל, אבקת הסוכר והביצים, עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים בעדינות על התערובת הבראוניז, ומשטיחים בעזרת מרית.

7אופים 35 דקות, מצננים ומעבירים למקרר ל-5 שעות לפחות, ועדיף ללילה שלם.

8קרם התות: מרסקים 15 תותים בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון (את היתר שומרים לקישוט).

9מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט הפודינג עד לקבלת קציפה יציבה. מוסיפים את התותים המרוסקים ומערבבים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה.

10מורחים את הקרם על העוגה, מקשטים בתותים ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו לחם יוגורט בלי שמרים

>> רוצים לזכות בסדנת בישול אצל ארז קומרובסקי בגליל? היכנסו לכאן

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il