עכשיו, כשבערבים כבר קר באופן רשמי, אין דבר שאני אוהבת יותר מלהתכרבל בשמיכה מול הטלוויזיה, לשתות שוקו ביתי ולנשנש איזו עוגייה, ועדיף שתיים-שלוש.

מתוך אינספור מתכוני העוגיות שיש לי, שאת חלקם אני מבטיחה לחלוק אתכם, חשבתי להתחיל בעוגיות הפקאן האלה. אם יש לכם ילדים, אני ממליצה מאוד לפנות את אחר הצהריים ולהכין אותן ביחד – כן כן, מסתבר שלא רק אנחנו אוהבים להתעסק בבצק, גם הקטנים מתים על זה. שלא לדבר על העונג שבלקחת לבית הספר, יחד עם הסנדוויץ' המסורתי, עוגייה שאפית בעצמך.

עוגיות פקאן ושוקולד של אביבה (צילום: אביבה פיבקו)
עוגיות פקאן. לפני שאתם מתחילים, תקראו לילדים | צילום: אביבה פיבקו

עוגיות פקאן

המצרכים (40 עוגיות):
200 גרם אגוזי פקאן
220 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
מקל וניל (אפשר תמצית, אבל עדיף מקל)
חצי כפית מלח
2 חלבונים
300 גרם קמח (2 כוסות ועוד כף)
כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1. לוקחים 40 חצאים של אגוז פקאן ושומרים בצד. את כל השאר קוצצים.

2. מערבבים את החמאה הרכה עם התוכן של מקל הווניל, אבקת הסוכר והמלח.

3. מוסיפים את החלבונים ומערבבים טוב, עד שהעיסה מתאחדת.

4. מנפים את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים לתערובת, ולבסוף מוסיפים את הפקאן הקצוץ.

5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.

6. מחממים תנור ל-180 מעלות.

7. מגלגלים לכדורים בקוטר 2 ס"מ, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

8. משטחים כל עוגייה בכף היד לעובי ½ עד ¾ ס"מ, ומניחים חצי פקאן.

9. אופים 15-18 דקות.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגיות פקאן
 >> בשבוע שעבר הכנו בראוניז. אבל איזה בראוניז
>> ומה אלקנה הכין לנו השבוע?
>> ניקול מציגה: טיפים למטבח המושלם