תמיד תהיתי מאיפה השם המוזר הזה, עוקץ דבורה, הגיע. הרי עוקץ של דבורה רחוק מלהיות דבר נעים. לעומת זאת, העוגה עוקץ דבורה מאוד נעימה, טעימה ובנוסף לזה גם ממש פשוטה להכנה. וזה הרי כל התרגיל, להכין עוגה שנראית כאילו עמלנו עליה שעות, שבעצם ערבבנו כמה דברים וזרקנו לתנור. המתכון הזה, הוא הגרסה המקוצרת והביתית לקינוח גרמני מפורסם, ללא התפחות וקירמולים.

עוקץ דבורה (צילום: אביבה פיבקו, mako אוכל)
עוגת עוקץ דבורה. קלה כפרפר | צילום: אביבה פיבקו, mako אוכל

המרכיבים:
לעוגה:
4 ביצים
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
1 שקית סוכר וניל
100 גרם קמח (4/5 כוס, או 12.5 כפות)
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם שקדים מולבנים ופרוסים
2 כפות סוכר

למילוי:
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 מיכל שמנת מתוקה

תבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה ומשומנת מעט

אופן ההכנה:

1. בעזרת מיקסר ידני מקציפים את הביצים עם הסוכר וסוכר הווניל, במשך 5 דקות.

2. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה. מעבירים לתבנית.

3. קולים במחבת את השקדים יחד עם 2 כפות סוכר, רק עד שהסוכר מעט נמס. מפזרים את השקדים מעל העוגה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך 30 דקות. מצננים את העוגה מחוץ לתבנית.

4. מכינים את המילוי: מקציפים את האינסטנט פודינג יחד עם החלב והשמנת עד לקבלת קרם אחיד, ומצננים חצי שעה במקרר.

5. מרכיבים את העוגה: חוצים את העוגה לרוחבה, מורחים על החלק התחתון את קרם הוניל, ומכסים בחלק השני (עם השקדים עליו). שומרים במקרר.

>> בשבוע שעבר הכנו לחם מסיבות יווני
>> עמנואל ממאסטר שף טס איתכם לאסיה ונותן מתכון למרק קארי ירוק