מי לא אוהב כדורי פררו רושה? הם קטנים ומושלמים, פריכים מבחוץ, ממולאים בקרם נוגט ובאגוז לוז. ממש שילוב מנצח של טעמים. השבוע אני מביאה לכם עוגת פררו רושה, שבתוכה אפויים הכדורים המתוקים האלו. חוץ מזה שהיא מאוד קלה להכנה, הדבר היחיד שחשוב לזכור זה לקרר היטב את הכדורים במקרר לפני תחילת העבודה.

עוגת פררו רושה (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
עוגת פררו רושה. אלברט, אפשר עוד פרוסה? | צילום: עודד קרני, mako אוכל

המרכיבים:
לעוגה:
180 גרם סוכר (כוס 1 פחות 2 כפות)
1 שקית סוכר וניל
125 גרם חמאה רכה
5 ביצים
350 גרם קמח (2.5 כוסות)
1 שקית אבקת אפייה
100 גרם אגוזי לוז טחונים דק (כוס 1 ועוד 3 כפות)
1/2 כוס חלב
16 כדורי פררו רושה

לציפוי:
150 גרם שוקולד חלב
50 גרם חמאה
16 כדורי פררו רושה לקישוט (אופציה)

תבנית קפיץ 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה ומשומנת

אופן ההכנה:

1. מקציפים את הסוכר, סוכר הוניל והחמאה במיקסר. מוסיפים את את הביצים בהדרגה, וממשיכים להקציף.

2. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אגוזי לוז וחלב, ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה.

3. חוצים בעזרת סכין את כדורי הפררו רושה (הם נשברים וזה בסדר) ומוסיפים לתערובת העוגה.

4. מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-40 עד 50 דקות. מצננים על רשת.

5. מכינים את הציפוי: בסיר כפול (בן מארי) ממיסים את השוקולד עם החמאה, ומוזגים על כל העוגה מהמרכז החוצה. רצוי להניח את הרשת מעל תבנית מרופדת בנייר אפייה, כך כל עודפי השוקולד נשמרים.

6. מקשטים בכדורי פררו רושה ,ומגישים.

הדלקנו אתכם על העוגה? שתפו אותה בפייסבוק

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת פקאן
>> קובה בריאה: קובה ניא צמחונית ולא מטוגנת של גילי