כמה שאני אוהבת אתגר טוב במטבח, שזה אומר מתכון מסובך עם הרבה שלבים. מהצד השני, כך באותה מידה בא לי לפעמים להכין עוגה טובה, אך פשוטה להכנה. ובדיוק בשביל זה יש עוגות בחושות. קערה אחת, בלי להפריד ביצים ובלי בלגן של הרבה כלים בסוף.

את המתכון של היום אפשר להכין בתקופת הסתיו-חורף עם תפוחים או עם אגסים, ובקיץ גם עם משמשים או שזיפים - מה שאתם אוהבים. ואם לא מצליחים להחליט אפשר להשתמש בכמה סוגי פירות.

עוגת אגסים בחושה (צילום: אביבה פיבקו, mako אוכל)
עוגת הפירות של אביבה. תפוחים, אגסים, משמשים ומה לא - שימו מה שאתם אוהבים | צילום: אביבה פיבקו, mako אוכל

המרכיבים:
250 גרם חמאה רכה (לפרווה מחמאה)
250 גרם סוכר (1/4 -1 כוסות)
קמצוץ מלח
4 ביצים
גרדה ומיץ מלימון אחד
250 גרם קמח (2 כוסות)
1 כפית אבקת אפייה
3 תפוחים חמוצים או 3 אגסים
2 כפות סוכר דמררה
1 כפית קינמון

תבנית מלבנית 30 ס"מ על 12 ס"מ, משומנת

אופן ההכנה:
1. בעזרת מיקסר מקציפים את החמאה. מוסיפים את הסוכר והמלח, וממשיכים להקציף.

2. תוך כדי הקצפה, מוסיפים את הביצים בהדרגה. ממשיכים ומוסיפים את גרדת ומיץ הלימון, מערבבים מעט ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה. מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת.

3. מקלפים את התפוחים או האגסים, חוצים לשתיים, מוציאים את הליבה ופורסים לפרוסות דקות של 2 מ"מ. מסדרים את הפרוסות על הבלילה בצורה חופפת (כמו רעפים).

4. מערבבים את סוכר הדמררה עם הקינמון, ומפזרים מעל התפוחים והבלילה.

5. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, בחלק התחתון של התנור ל-50 דקות.

6. מצננים, ובוזקים מעט אבקת סוכר מעל.

* רצוי לשמור במקרר.

אהבתם את העוגה? תנו לה בלייק

>> בשבוע שעבר הכנו עוגה מחטיף סניקרס
>> ניסתם פעם להשתמש במלח ככלי בישול ולא כתבלין?