מאפה בשר: מוכן (צילום: אביבה פיבקו)
המאפה המוכן. מלח ופלפל - לא צריך יותר | צילום: אביבה פיבקו

אני אתחיל בתודה. תודה על הפרגונים שאני מקבלת מכם, ובעיקר תודה שאתם מבקשים ממני מתכונים – זה הכי כיף מהכל, וזה גם עוזר לי לבחור את המתכון הבא שאעלה. אז אל תתביישו, תרגישו חופשי לבקש.

אני, באופן אישי, לא כל כך אוהבת בשר בקר. מעדיפה עוף או דגים. אבל למאפה הזה יש לי חיבה מיוחדת: הוא קל להכנה, טעים להפליא, ויש בו מרכיב מאוד לא צפוי.

אתם כמובן מוזמנים לשנות את המילוי לפי טעמכם, או להשתמש רק בבשר בקר. אתם יכולים גם להוסיף תבלינים, אבל אחד הדברים שאני למדתי מ"מאסטר שף" זה שתיבול צריך להיות פשוט. מאז התכנית אני משתמשת בעיקר במלח, פלפל ועשבי תיבול. המלצה אישית שלי היא להחליף את המלח הרגיל במלח אטלנטי, שאמנם עולה יותר אבל עושה הבדל גדול בטעם. טיפ נוסף הוא לגרוס את הפלפל השחור ממש לפני השימוש. ככה הוא ישמור יותר זמן על טריות, וטעמו יהיה יותר אינטנסיבי. זהו, יוצאים לדרך.

מאפה בשר חגיגי

המצרכים:
לבצק:
225 גרם קמח (½ 1 כוסות)
1/2-1 כוס פתיתים של פירה להכנה ברגע (יש של כל מיני חברות)
150 גרם מרגרינה רכה
2 ביצים
1/2-1 כפיות אבקת אפייה

למילוי:
300 גרם בשר בקר טחון
100 גרם חזה עוף טחון
3 תפוחי אדמה בגודל בינוני
4 כפות שמן זית
2 בצלים קטנים או אחד גדול
3 שיני שום כתושות
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה (למי שלא אוהב כוסברה, אפשר לוותר)
מלח ופלפל לפי הטעם
1 ביצה להברשת המאפה

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק, ולשים לכדי בצק. חשוב לעשות את זה ביד ולא במעבד מזון, ולעבד את הבצק כמה שפחות, כי הוא נהיה קשה.

2. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לחצי שעה, ולא יותר.

3. מכינים את המילוי: קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית עד שהוא מזהיב.

4. חותכים את תפוח האדמה לקוביות כמה שיותר קטנות (כחצי ס"מ), מוסיפים לבצל וממשיכים לטגן עד שהתפוח האדמה משחים, ומבושל כמעט לגמרי.

מאפה בשר: הטיגון (צילום: אביבה פיבקו)
שלב הטיגון. הבצל מקבל את פני התפודים | צילום: אביבה פיבקו

5. מוסיפים את שני סוגי הבשר הטחון וממשיכים לטגן. תוך כדי טיגון מפוררים את הבשר בעזרת שני מזלגות.

6. מוסיפים את השום, הפטרוזיליה והכוסברה ומתבלים במלח ופלפל.

7. מניחים לתערובת להצטנן לטמפרטורת החדר.

8. מרכיבים את המאפה: מקמחים מעט את המערוך, ומרדדים את הבצק על נייר האפייה למלבן בגודל 30 על 50 ס"מ (מרדדים למלבן קצת יותר גדול וחותכים למידה הנכונה). שומרים את הקצוות בצד.

מאפה בשר: הבצק (צילום: אביבה פיבקו)
הבצק. תכף יגיע הבשר | צילום: אביבה פיבקו
מאפה בשר: הבצק עם הבשר (צילום: אביבה פיבקו)
הו, שלום! שימו לב, חצי אחד נשאר ריק | צילום: אביבה פיבקו

9. מעבירים את הבצק (עם הנייר) לתבנית, ומסדרים על חצי ממנו את תערובת הבשר. משאירים שוליים של כ-2 ס"מ.

10. מקפלים את חצי הבצק בלי המילוי מעל החצי עם המילוי, ומהדקים את הקצוות היטב.

11. מקשטים עם שאריות הבצק לפי הדמיון, מברישים בביצה טרופה ואופים 25-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות.

12. מגישים עם סלט, ויש לכם אחלה ארוחה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מאפה בשר חגיגי

מאפה בשר: בדרך לתנור (צילום: אביבה פיבקו)
היידה לתנור! | צילום: אביבה פיבקו
>> בשבוע שעבר למדנו צעד צעד איך מכינים עוגת תותים וקרם פטיסייר מ-ה-מ-מת
>> ואולי אתם בכלל בקטע של עוגות שוקולד?