אם הייתם יודעים כמה קל זה להכין קרקרים בבית, אני מבטיחה לכם שלא הייתם קונים אותם יותר. עם כמות החומרים שבמתכון אפשר להכין כמות עצומה של קרקרים, והם גם שגם הם הרבה יותר טעימים ובריאים מהקנויים. את כל החומרים אפשר לקנות בבית טבע, או בסופרים הגדולים. ראו הוזהרתם - ברגע שתתחילו לאכול אותם, אי אפשר להפסיק. קרקר אחד עם מעט חמאה מעל וזהו, אתם מכורים. 

קרקר בריאות (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
קרקר בריאות. זהירות, ממכר | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים:
120 גרם קמח כוסמין (1 כוס)
120 גרם קוואקר (1/3 1 כוסות)
100 גרם גרעיני חמניות קלופות (3/4 כוס)
50 גרם שומשום (1/2 כוס)
50 גרם זרעי פשתן (1/3 כוס)
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
500 מ"ל מים

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים בקערה. מתקבלת בלילה די דלילה הדומה למרק לבן עם גרעינים - אל דאגה, זה אמור להיראות ככה.

2. מרפדים 2 תבניות גדולות בנייר אפייה, ומורחים את בלילת הקרקרים באופן שווה על שתי התבניות.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, ל-15 דקות, מוציאים מהתנור ומיד חותכים לרבועים. חשוב לעשות הפעולה הזאת במהירות, כי יותר מאוחר לא יהיה אפשרי לחתוך את הקרקרים. אני משתמשת בגלגלת של פיצה, אבל כמובן שאפשר גם לחתוך את הקרקרים עם סכין לא משוננת. 

4. מחזירים לתנור לעוד 45 דקות. למי שאוהב את הקרקרים ממש פריכים, אפשר לאפות אותם גם 55 דקות. 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

שתפו את הקרקרים של אביבה

>> בשבוע שעבר הכנו קאפקייקס וניל עם קורנפלקס
>> כרוב ממולא צמחוני, יעשה לכם רק טוב