עוגה חלבית נהדרת, שלא צריך לעבוד קשה בשבילה. את המתכון הזה קיבלתי, אבל אני לא זוכרת ממי. אולי כדאי לנצל את ההזדמנות הזאת ולהודות על מתכון נהדר. מי שנתן לי אותו בטוח זוכר.

עוגת שוקולד וגבינה ללא אפייה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגת שוקולד לבן וגבינה ללא אפייה. פשטות מקסימה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים:
לבסיס:
50 גרם חמאה
50 גרם שוקולד חלב
225 גרם גרנולה ללא פירות יבשים
100 גרם אגוזים מסוכרים קצוצים (ברס)

לתערובת הגבינה והשוקולד:
300 מ"ל שמנת מתוקה
1 מקל וניל
350 גרם שוקולד לבן
250 גרם גבינה לבנה, אפשר רזה או שמנה

תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבסיס: בסיר ועל חום נמוך, ממיסים חמאה ושוקולד חלב. בוחשים מדי פעם.

2. מעבירים את הגרנולה לשקית נקייה, ובעזרת מערוך שוברים אותה לחתיכות קטנות.

3. מערבבים את החמאה והשוקולד המומסים יחד עם הגרנולה והאגוזים המסוכרים, משטחים בתוך התבנית  ומהדקים היטב.

4. מכינים את תערובת הגבינה: מרתיחים בסיר את השמנת המתוקה יחד עם מקל וניל שחוצים לאורכו ומשחררים ממנו את הגרגרים. מוסיפים גם את השוקולד הלבן ומערבבים עד שכל השוקולד נמס. מצננים את התערובת.

5. מוציאים את מקל הווניל, ומערבבים את קרם השוקולד יחד עם הגבינה הלבנה עד לקבלת תערובת אחידה.

5. מוזגים מעל בסיס העוגה, ומקררים למשך 6 שעות לפחות, רצוי לכל הלילה.

שתפו את העוגה המקסימה הזאת עם החברים

>> בשבוע שעבר הכנו קרם שניט אישי
>> מאפינס, מאפינס ועוד מאפינס


>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים