לחמניות פיקנטיות עם עגבניות מיובשות וצנוברים קלויים

המרכיבים (20 לחמניות):
לבצק:
500 גרם קמח לבן ללחם
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים או 25 גרם (חצי חבילה) שמרים טריים
1 חבילה גבינת 5% פיקנטית
שליש כוס חלב
1 כף מלח
2 ביצים
2 חלמונים
2 כפות סוכר
100 גרם חמאה רכה
100 גרם עגבניות מיובשות חתוכות לקוביות
100 גרם צנוברים קלויים

לאפייה:
1 ביצה טרופה עם מעט מלח
מעט צ'ילי גרוס

אופן הכנה:

1. הבצק: לשים במיקסר עם וו לישה את כל חומרי הבצק מלבד החמאה, העגבניות והצנוברים.

2. אחרי כ-10 דקות מוסיפים את החמאה, העגבניות והצנוברים, ולשים עוד 5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, רך, גמיש ומבריק. אם הבצק יבש מדי מוסיפים עוד קצת חלב.

3. מעבירים את הבצק לקערה רחבה, מכסים ומניחים בצד לתפיחה של שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4. עיצוב ואפייה: מחלקים את הבצק ל-20 כדורים ויוצרים מכל כדור לחמנייה עגולה. מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומתפיחים עוד כשעה בטמפרטורת החדר עד שהלחמניות מכפילות את נפחן.

5. מברישים בביצה טרופה, מפזרים צ'ילי גרוס ואופים ב-170 מעלות כ-20 דקות.

עוד באוכל טוב:

קיש פיקנטי של פלפלים קלויים (צילום: מתכוניישן, חברת שטראוס)
קיש פלפים קלויים. פיקנטי, חופשי פיקנטי | צילום: מתכוניישן, חברת שטראוס

קיש פיקנטי של פלפלים קלויים

המרכיבים (לתבנית קיש 26 ס"מ או 6 תבניות אישיות קוטר 10 ס"מ):
לבצק:
200 גרם קמח לבן
50 גרם קמח שיפון
175 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1 ביצה
1 כפית מלח
1 כף דבש
1 כפית תערובת תבלינים בסגנון קייג'ן

להרכבת הקיש:
3 פלפלים אדומים, קלויים וקלופים
3 פלפלים צהובים, קלויים וקלופים
3 פלפלים ירוקים, קלויים וקלופים
2 חבילות גבינת 5% פיקנטית
2 ביצים

אופן ההכנה:
1. הבצק: מעבדים יחד את כל המרכיבים במעבד מזון, במיקסר או בידיים. מעבדים מעט ככל הניתן, רק עד לקבלת בצק אחיד.

2. יוצרים מהבצק כדור, משטחים למעין פיתה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.

3. הרכבת הקיש: מרדדים את הבצק לעלה דק ומרפדים את תבנית הקיש. חותכים שוליים מיותרים.

4. קוצצים את הפלפלים לקוביות, ומערביים את הגבינה עם הביצים לבלילה חלקה. יוצקים על הבצק.

5. אופים ב-190 מעלות 45 דקות, עד שהקיש יציב וזהוב.

* מומלץ להגיש עם סלט עגבניות חריף עם כוסברה, צ'ילי, שום, לימון ושמן זית.

>> למתכוני התכנית הראשונה של "במהירות הברק"

לאתר סימפוניה