אוכל
אוכל

עוגיות שושנים

כשתנסו את המתכון הבא תיווכחו לדעת ש"נמס בפה" הוא לא סתם עוד ביטוי. זו המציאות!

|אמנות הפטיסרי, הוצאת כל טקסט| פורסם14:39
עוגיות שושנים (צילום: דרור כץ, אמנות הפטיסרי, הוצאת כל טקסט)
צילום: דרור כץ, אמנות הפטיסרי, הוצאת כל טקסט
Rating:4.5968reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (100 מנות):

  • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 200 מ"ל (1 גביע) שמנת חמוצה
  • 3 חלמונים
  • 350 גרם ( 1/2 2 כוסות) קמח
  • 5 גרמים (1 כפית) אבקת אפייה
  • 3 חלבונים
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 80 גרם (חבילה) אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

1מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והשמנת החמוצה.

2מוסיפים בהדרגה את החלמונים ומערבבים.

3מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים. משהים במקרר 4 שעות לפחות.

4מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב. מוסיפים את הפודינג ומערבבים בעדינות.

5מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח למלבן בעובי 3 מ"מ.

6מורחים שליש מכמות הקצף על כל חלק. מגלגלים כל חלק לגליל ופורסים לעוגיות בעובי 1/2 1 ס"מ.

7מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, שהשכבות נראות כלפי מעלה, ואופים 14 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות.

* עוגיות השושנים יישמרו בכלי אטום עד שבועיים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il