
קרואסון צאן של דודו אוטמזגיןמוכנים לאתגר אמיתי? בואו להכין קרואסון עם מילוי גבינת עזים וציפוי של גרעינים פריכים. נכון, לוקח זמן להכין אותו, אבל את רוב הזמן הזה הבצק מבלה במקרר. בואו ללמוד מדודו איך עושים את זה, שלב אחרי שלבדודו אוטמזגין|mako אוכל| פורסם11/03/1414:21 ![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
המצרכים (20 מנות):לבצק:
למלית ולציפוי:
אופן ההכנה:1מערבבים בקערת מיקסר את השמרים, המים וחצי מכמות הקמח. טורפים במטרפה ידנית עד שמקבלת תערובת אחידה ללא גושים. 2מוסיפים את שארית הקמח, המלח, הסוכר, החמאה (50 גרם) והחלב, מחברים את וו הלישה ולשים 5 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד. 3עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשהים במקרר 6 שעות לפחות. 4מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח למלבן בגודל 30x20 ס"מ. מתחילים בקיפול|צילום: אסף אמברם, mako אוכל5יוצרים מ-250 גרם החמאה מלבן קטן בגודל 10x20 ס"מ. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח למלבן בגודל 30x20 ס"מ. 6מניחים את החמאה במרכז הבצק, ומקפלים את הבצק על החמאה משני הצדדים (לכיוון המרכז). שלב ראשון|צילום: אסף אמברם, mako אוכל שלב שני|צילום: אסף אמברם, mako אוכל7מסובבים את הבצק שמאלה ב-90 מעלות ומרדדים לאורך של 50 ס"מ ורוחב 30 ס"מ. מקפלים לשלושה חלקים ומסובבים שוב שמאלה ב-90 מעלות, ככה שצדו הסגור של הבצק פונה שמאלה. מסובבים בתשעים מעלות ומרדדים|צילום: אסף אמברם, mako אוכל8מרדדים שוב, מקפלים לשלושה חלקים ומקררים 4 שעות במקרר. 9חוזרים על כל פעולות הקיפול, ומעבירים למקרר ל-12 שעות. עוד סיבוב|צילום: אסף אמברם, mako אוכל וסגירה|צילום: אסף אמברם, mako אוכל10מכינים את המילוי: טורפים את חומרי המלית (חוץ מהגרעינים) ומכניסים למקרר ל-5 שעות. 11הרכבת הקרואסון: מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים למלבן של 36x45 ס"מ, בעובי 2 מ"מ. חותכים למרובעים בגודל של 9x9 ס"מ. 12מזלפים מילוי במרכז כל חתיכת בצק, סוגרים למשולש ומהדקים היטב. מזלפים על כל ריבוע את המלית|צילום: אסף אמברם, mako אוכל מקפלים למשולשים|צילום: אסף אמברם, mako אוכל13מורחים בביצה, מפזרים מתערובת הגרעינים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר. מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעל גרעינים|צילום: אסף אמברם, mako אוכל14אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ-40 דקות. ועכשיו ברצף|צילום: אסף אמברם, mako אוכל* סטיילינג: ליאת אוטמזגין >> בשבוע שעבר הכנו בריוש ים תיכוני 1.מקפלים לשלוש מסובבים שמאלה תשעים מעלות כך שצדו הסגור פונה שמאלה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |