אוכל
אוכל

קרואסון צאן של דודו אוטמזגין

מוכנים לאתגר אמיתי? בואו להכין קרואסון עם מילוי גבינת עזים וציפוי של גרעינים פריכים. נכון, לוקח זמן להכין אותו, אבל את רוב הזמן הזה הבצק מבלה במקרר. בואו ללמוד מדודו איך עושים את זה, שלב אחרי שלב

|mako אוכל| פורסם14:21
קרואסון צאן (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.719reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (20 מנות):

לבצק:

  • 25 גרם שמרים טריים
  • 150 מ"ל (2/3 כוס פחות כף) מים
  • 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח
  • 10 גרם (2 כפיות) מלח
  • 40 גרם (1/2 3 כפות) סוכר
  • 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 125 מ"ל (1/2 כוס) חלב
  • 250 גרם חמאה קרה לקיפול
  • ביצה

למלית ולציפוי:

  • 500 גרם גבינה כחושה
  • גליל גבינת עזים
  • 15 גרם (כף) מלח
  • ביצה טרופה, להברשה
  • 150 גרם תערובת של גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, שומשום וקצח לפיזור

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערת מיקסר את השמרים, המים וחצי מכמות הקמח. טורפים במטרפה ידנית עד שמקבלת תערובת אחידה ללא גושים.

2מוסיפים את שארית הקמח, המלח, הסוכר, החמאה (50 גרם) והחלב, מחברים את וו הלישה ולשים 5 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד.

3עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשהים במקרר 6 שעות לפחות.

4מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח למלבן בגודל 30x20 ס"מ.

קרואסון צאןמתחילים בקיפול|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

5יוצרים מ-250 גרם החמאה מלבן קטן בגודל 10x20 ס"מ. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח למלבן בגודל 30x20 ס"מ.

6מניחים את החמאה במרכז הבצק, ומקפלים את הבצק על החמאה משני הצדדים (לכיוון המרכז).

קרואסון צאןשלב ראשון|צילום: אסף אמברם, mako אוכלקרואסון צאןשלב שני|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

7מסובבים את הבצק שמאלה ב-90 מעלות ומרדדים לאורך של 50 ס"מ ורוחב 30 ס"מ. מקפלים לשלושה חלקים ומסובבים שוב שמאלה ב-90 מעלות, ככה שצדו הסגור של הבצק פונה שמאלה.

קרואסון צאןמסובבים בתשעים מעלות ומרדדים|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

8מרדדים שוב, מקפלים לשלושה חלקים ומקררים 4 שעות במקרר.

9חוזרים על כל פעולות הקיפול, ומעבירים למקרר ל-12 שעות.

קרואסון צאןעוד סיבוב|צילום: אסף אמברם, mako אוכלקרואסון צאןוסגירה|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

10מכינים את המילוי: טורפים את חומרי המלית (חוץ מהגרעינים) ומכניסים למקרר ל-5 שעות.

11הרכבת הקרואסון: מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים למלבן של 36x45 ס"מ, בעובי 2 מ"מ. חותכים למרובעים בגודל של 9x9 ס"מ.

12מזלפים מילוי במרכז כל חתיכת בצק, סוגרים למשולש ומהדקים היטב.

קרואסון צאןמזלפים על כל ריבוע את המלית|צילום: אסף אמברם, mako אוכלקרואסון צאןמקפלים למשולשים|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

13מורחים בביצה, מפזרים מתערובת הגרעינים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.

קרואסון צאןמורחים בביצה טרופה ומפזרים מעל גרעינים|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

14אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ-40 דקות.

קרואסון צאן גיףועכשיו ברצף|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

* סטיילינג: ליאת אוטמזגין

>> בשבוע שעבר הכנו בריוש ים תיכוני

>> פורים כבר כאן: כל המתכונים

1.מקפלים לשלוש מסובבים שמאלה תשעים מעלות כך שצדו הסגור פונה שמאלה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il