אוכל
אוכל

כדורי שוקולד תפוז

כמה אנחנו אוהבים את עוגיות השוקולד עם הפסגה המושלגת, שמתפוצצת באפייה וחושפת את הבפנים השוקולדי. ואם מדובר במתכון של דודו אוטמזגין - אז בכלל

|אמנות הפטיסרי, הוצאת כל טקסט| פורסם07:41
כדורי שוקולד תפוז (צילום: דרור כץ, אמנות הפטיסרי, הוצאת כל טקסט)
צילום: דרור כץ, אמנות הפטיסרי, הוצאת כל טקסט
Rating:4.883reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (100 מנות):

  • 210 גרם שוקולד מריר

  • 30 גרם חמאה
  • 2 ביצים
  • 60 גרם סוכר (1/3 כוס פחות כפית)
  • כף ליקר תפוזים
  • קליפה מגורדת מ-1 תפוזים
  • 60 גרם קמח (1/2 כוס פחות 1/2 כף)
  • 3 גרמים אבקת אפייה (2/3 כפית)
  • 70 גרם אבקת שקדים (3/4 כוס ועוד כפית)

לציפוי:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1ממיסים יחד במיקרוגל את השוקולד והחמאה.

2מקציפים את הסוכר והביצים במיקסר.

3מוסיפים למיקסר את תערובת השוקולד, הליקר וקליפת התפוז ומערבבים.

4מוסיפים בתנועת קיפול את הקמח, אבקת האפייה ואבקת השקדים.

5מעבירים את התערובת לקערה, מכסים בניילון נצמד ומשהים במקרר 3 שעות לפחות.

6מגלגלים מהתערובת כדורים בקוטר 3 ס"מ ומצפים באבקת סוכר.

7מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 6 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות. שומרים בכלי אטום עד שבועיים.

>> ואם כבר מושחת: עוגת פופקורן ומממתקים
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il