ילדים אוהבים מעדנים, זה הנתון ההתחלתי. מה שנשאר לנו ההורים לעשות זה לבחור עבורם את המעדן הטוב ביותר, עם הכי פחות חומרים מזיקים, ובשביל זה אנחנו כאן: מה ההבדל התזונתי בין מעדן שוקולד לבין מעדן פרי? שניהם מלאים בסוכר, אבל האם זה אומר שהערכים התזונתיים שלהם זהים? האינטואיציה אומרת לנו ששוקולד פחות בריא, האם זה נכון?

מעדן שוקולד (צילום: Wellmony, Istock)
מעדן שוקולד. חיידקים פרוביוטיים, יש? | צילום: Wellmony, Istock

באופן כללי, ככל שהמוצר הטבעי (היוגורט הפשוט/החלב) עובר יותר עיבודים, כך נפגעת איכותו ומשתנה הרכבו התזונתי המקורי. ובכל זאת, מה עדיף? מכיוון שמבחר המעדנים בסופר הוא אינסופי, בחרתי להתמקד בשניים: מעדן קרלו בטעם שוקולד ומולר froop אננס עם 1.5 אחוז שומן.

חלב שהומתק, הוסמך וצ'ופר בחומרי טעם וריח

בגביע של 125 גרם של מעדן קרלו שוקולד יש 2.5 אחוזי שומן ו-145 קלוריות. רשימת הרכיבים של המוצר כוללת: חלב, סוכר, עמילן מעובד, קקאו, מייצב חומציות, מלח וחומרי טעם וריח. כפי שניתן להבחין מדובר בחלב שהומתק, הוסמך וצ'ופר בחומרי טעם וריח לכדי מעדן בטעם שוקולד.

ביוגורט מולר froop אפשר לבחור את אחוזי שומן. במולר froop אננס 1.5 אחוז יש 141 קלוריות לגביע – שהן יחסית לקרלו, פחות קלוריות לנפח גדול יותר. רשימת הרכיבים כוללת: חלב מפוסטר, אננס 12.2 אחוז, סוכר, מים, פרוקטוז, חלבון חלב, סיבים תזונתיים, עמילן מעובד, רכז לימון, מייצבים, חומרי טעם וריח, צבעי מאכל ומווסתי חומציות ותוספת חיידקים פרוביוטיים. כמות הסידן בגביע היא 150 מ"ג, בהשוואה ל-100 מ"ג בגביע קרלו, או ליתר דיוק 120 מ"ג סידן ל-150 גרם קרלו. מבחינת הנתרן, גביע מולר מכיל כמחצית מכמות הנתרן שיש בגביע קרלו (ולהזכירכם - בעבור תכולה גדולה יותר).

אין תמונה
אבקסיס רוסטוקר. בכל מקרה, אל תשכחו שמעדן קנוי הוא בגדר פינוק

אם לסכם, נוכחות הסיבים במולר, כמות הסידן וכמות הנתרן שבו נותנות לו יתרון משמעותי על פני קרלו שוקולד. יחד עם זאת, חשוב לציין שיוגורטי מולר froop קיימים במגוון טעמים ואחוזי שומן, ומוצרים שונים בקטגוריה נבדלים באיכויותיהם התזונתיות. ביוגורט מולר froop 3% שומן, למשל, יש כבר 183 קלוריות לגביע. כמו כן, טעמי פירות שונים כוללים תכולת פרי משתנה ולא תמיד מכילים גם סיבים תזונתיים וחיידקים פרוביוטיים, שמהווים יתרון תזונתי – ולכן יש לבדוק את תווית המוצר. ובכל זאת, מכל מעדני היוגורט עם פירות שבדקתי, אין ולו אחד שאינו עדיף תזונתית על מעדן השוקולד.

אבל האמת חייבת להיאמר: אם אתם באמת רוצים שהילדים שלכם יאכלו בריא ומזין, ערבבו להם יוגורט ביו טבעי עם תוספת פרי טרי (בננה, תפוח, תותים, אפרסמון) – מנה שלא תכיל סוכרים מעובדים ושאר חומרי טעם וריח המוספים ליוגורטים בטעמים. אני מכניסה את כל המעדנים, הפירות והשוקולד כאחד, לקטגוריית הפינוק – שגם לה יש מקום של כבוד בחיינו, אבל חשוב לא לבלבל אותה עם תזונה מזינה.

הכותבת היא דיאטנית קלינית ברשת הולמס פלייס

>> ואולי בכלל תכינו מעדן שוקולד בבית?
>> בפעם שעברה בדקנו מה עדיף - ברנפלקס או פייבר 1