אין תמונה
במילקי פי חמש יותר שומן
תעשיית החלב בארץ היא ללא כל ספק מהמפותחות בעולם, ומעדני חלב הם מוצר פופולארי בעיקר בקרב ילדים ונוער. ולמה לא בעצם? יש להם טעם נפלא ותכולת סידן מכובדת, כך שהמצפון האימהי שקט. ובכל זאת, מה כדאי שנדע על מעדני החלב הפופולאריים מילקי ודני, ואת מי משניהם כדאי לנו להעדיף?

גביע של מילקי בטעם שוקולד (6.5% שומן) כולל 133 גרם של פודינג שוקולד וציפוי קצפת, ומכיל כ-200 קלוריות. גביע של דני בטעם שוקולד (1.5% שומן) כולל 125 גרם של פודינג בטעם שוקולד ומכיל כ-126 קלוריות. על פניו, הדני הוא מוצר משמין פחות. אבל יש נתונים נוספים שראוי להתייחס אליהם: אחוז השומן במוצר, ותכולת הסידן שבו.

אין תמונה
המצפון האמהי שלנו שקט. חלי אבקסיס רוסטוקר

0 אחוז שומן? לא מומלץ בכלל

מבחינת אחוז השומן, גביע מילקי מכיל 8.6 גרם שומן שמקורם בחלב ובשמנת - בערך פי 5 מאשר כמות השומן בגביע דני, שמקורו הוא בחלב בלבד. השומן מן החי הוא ברובו שומן רווי, הנוטה להצטבר על דפנות כלי הדם. הנטייה התעשייתית להוריד באופן יזום את אחוזי השומן במוצר, כדוגמת מוצרי חלב 0% שומן, היא דווקא לא רצויה בעיניי - מאחר ועל מנת לשמור על טעמו ומרקמו של המוצר מוסיפים לו מייצבים וממתיקים אחרים, בעייתיים בפני עצמם, ובנוסף, ספיגת הסידן של המוצרים האלה בגופנו נפגעת, היות ותהליך הספיגה זקוק למעט שומן.

_OBJ

הסידן הוא מינרל המסייע לבניית העצם. מסת העצם המרבית מושגת עד גיל 30, כאשר משם ואילך עולים, לרוב, תהליכי הפירוק על תהליכי הבנייה – ומגבירים את הדרישה לאנרגיה ולסידן. קצובת הסידן המומלצת לגילאי 9-18 עומדת על 1,300 מ"ג ליממה, למבוגרים מגילאי 19-50 1,000 מ"ג ליממה ולגילאי 51 ומעלה 1,200 מ"ג ליממה. אכן, כמות לא מעטה כלל.

מבחינת סידן, גביע דני מכיל כמעט פי 2 סידן מאשר מילקי וכן מכיל מעט ויטמין D (0.6 מיקרוגרם  לגביע) שמסייע לספיגת הסידן שבמוצר. לסיכומו של עניין, מכל הבחינות הללו הדני מנצח את המילקי ניצחון גורף.

הכותבת היא דיאטנית קלינית ברשת הולמס פלייס

>> בפעם הקודמת בדקנו מה יותר משמין: שני תמרים או חטיף אנרגיה?