שילוב של אוכל ובירה הולך ותופס תאוצה בעולם ורנסנס הבירה נמצא בשיאו. סומליירים של בירות ממלאים את המסעדות ופודיז רבים מבינים שלהזמין בירה במסעדה לצד מנות גורמה, זה כבר עניין מקובל שניתן להתגאות בו. מגוון סגנונות הבירה כיום בעולם הוא אינסופי, והתאמתן למאכלים שונים הפך למקצוע של ממש. אז איך מתאימים בין אוכל לבירה?

 הרעיון הוא להתאים בין טעמים דומים של אוכל ובירה. כך למשל, בירה פורטר יבשה עם טעמים קלויים ומיושנים תחמיא לבשר צלי או נקניק מיושן. הנגדה גם היא יכולה להדגיש טעמים. רק דמיינו כמה כיף ומתוק הוא טארט פירותי וחמאתי המוגש לצד בירה חמוצה. הניקיון של הבירה מתייחס גם הוא לניגודיות מסוימת. כמעט כל בירה יודעת לנקות את החך ולהכין אותו לביס הבא.

בירה ושוקולד

לאור כל אלו, התאמה של בירה ושוקולד היא רק מתבקשת. בירה ושוקולד הם השותפות המושלמת, למעשה,  זוהי אמיתה שידועה ליצרני הבירה כבר מאות שנים. בין אם הבירה מוגשת לצד מנה אחרונה משוקולד או שהשוקולד מתבשל אל תוך הבירה, השילוב הוא פשוט יוצא מן הכלל. חישבו על השוקולד האהוב עליכם, הרגישו את הטעמים שלו בחך שלכם, ורק דמיינו עד כמה בירה יכולה להיות דומה להם, מנוגדת להם או כזו שמנקה את החך בין ביס לביס.

בירה ושוקולד
מסעדת ג'ורג' וג'ון | צילום: אנטולי מיכאלו

ישנו מגוון אינסופי של טעמי בירות שניתן להתאים לשוקולד, אבל כנראה שהבירה המתאימה ביותר לטעמיו המפתים של השוקולד היא בירה GUINNESS. כדי להבין למה שוקולד ובירה GUINNESS באים יחד כל כך טוב על החך שלנו, צריך להבין מה היא בדיוק בירה GUINNESS.

Irish Dry Stout - גינס - בירה עם ארומת קלייה, קפה ושוקולד מריר ומרקם קרמי ויציב. הסיפור של בירה GUINNESS מתחיל בלונדון של סוף המאה ה-17. הנמל של לונדון נחשב אז לפעיל בעולם, וה-Porters (סוורים) שעבדו בנמל, נהגו לספק את הסחורות על הגב או בעגלות, מה שדרש מהם לקחת הפסקות ארוכות למנוחה והתרעננות.

לשם כך המבשלות יצרו מעין ״קוקטייל״ בירה, אותו הם כינו - The Three Threads (שלוש הקצוות), ובו שולבו בירה עדינה, בירה מרירה ובירה חמוצה. הסגנון החדשני הפך במהרה לפופולרי ונקרא על שמם של הסוורים - בירה ״פורטר״.

בשנת 1959 התרחש שינוי טכנולוגי משמעותי, אז פיתחו במבשלת GUINNESS מערכת מזיגה משוכללת המשלבת בתוכה תערובת של גז חנקן. השימוש בחנקן יצר לראשונה בעולם בירה עם מרקם קרמי מיוחד ויציב שנשמר לאורך זמן. עד מהרה בירה GUINNESS החדשה החלה לתפוס פופולריות רבה ברחבי העולם ו-GUINNESS דראפט הפכה לשם נרדף לסגנון ה- Irish Dry Stout.

בירה ושוקולד- קינוח
השף תומר טל- מסעדת ג'ורג' וג'ון | צילום: אנטולי מיכאלו

שוקולד ו-GUINNESS

 כל קינוח שוקולדי או אפילו קובייה של שוקולד מריר איכותי תתאים בדיוק לכוס בירה GUINNESS קטיפתית. הנה מתכון לאחד ממאכלי השוקולד המתאימים ביותר לבירה GUINNESS:

עוגת שוקולד עם בירה GUINNESS

כנראה השילוב השלם ביותר בין שוקולד לבירה היא עוגת שוקולד דחוסה, מתוקה, מעט פריכה ובטעמים מתוקים-מרירים של שוקולד כהה, לצד בירה GUINNESS, ואפילו יותר טוב - גם בתוכה. טעמי הקלייה הכהים בבירה GUINNESS מתאימים באופן מושלם לשוקולד מריר. המתיקות מהסוכר שבעוגה מנוגדת למרירות הבירה, כשכל טעם מעלה ומדגיש את השני. וכדי להשלים את כל אלו, בין כל ביס, הגינס הקרה והקרמית שלצדה של העוגה תנקה את החיך ותרענן אותו לקראת הביס הבא.

רכיבים לכ-12 פרוסות:

לעוגה:

250 מ״ל בירה GUINNESS

250 גרם חמאה

75 גרם אבקת קקאו

400 גרם אבקת סוכר

150 גרם שמנת חמוצה

2 ביצים

1 כף תמצית וניל

275 מ״ל קמח לבן

½ 2 כפיות אבקת סודה

לציפוי:

300 גרם גבינת שמנת

150 גרם אבקת סוכר

2 כפיות קונפלור

125 מ״ל שמנת להקצפה

אופן ההכנה:

1. חממו את התנור ל-180 מעלות ומרחו מעט חמאה על תבנית עגולה בקוטר של 23 ס״מ.

2. מלאו סיר רחב בבירה GUINNESS, הוסיפו את החמאה וחממו עד שהחמאה נמסה. הוסיפו את הקקאו והסוכר. טירפו פנימה את השמנת החמוצה והביצים ומיזגו את תמצית הוניל אל תוך סיר הבירה הכהה והחמאתי. לבסוף, הוסיפו את הקמח ואבקת הסודה.

3. הכניסו את בלילת העוגה לתבנית, והכניסו לתנור ל-45 דקות עד שעה. שימו בצד להתקררות.

4. כשהעוגה התקררה, הניחו אותה על צלחת מתאימה ופנו אל הציפוי. טירפו את גבינת השמנת עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי. פזרו עם מסננת אבקת סוכר והוסיפו קורנפלור. ערבבו עד לכדי קבלת מרקם אחיד. הוסיפו את השמנת להקצפה בצורה מאוד איטית תוך כדי טריפה מתמדת, עד שתקבלו ממרח אוורירי ומפתה.

5. כסו את העוגה השוקולדית הכהה בציפוי הבהיר והאוורירי, באופן שדומה בדיוק לכוס של בירה GUINNESS. מיזגו לכם ולאורחים בירה GUINNESS קרירה, בתאבון.

 

בירה GUINNESS היא בירת פרימיום כהה בעלת 4.2% אלכוהול (מחבית) מסוג סטאוט, המבושלת במבשלת סנט ג'יימס שבאירלנד. לבירה איזון מושלם בין מרכביה הקבועים שבהן: פרחי כשות, מים זכים ממעיינות וויקלו שבאירלנד ושעורה קלוייה מעניקים לה את צבעה האדום הכהה והעמוק, כאשר טעמה המריר נוצר מהקלייה הארוכה המאפרת הנאה של חווית טעם. ייחודיותה של בירה GUINNESS  היא במזיגה האיטית שלה ובששת השלבים עד לקבלת הפיינט המושלם. סודה של הבירה הוא בהקפדה יתרה על אותה הנוסחה הייחודית לה כבר 257 שנה.  

יזמות ויחסי ציבור ג׳ינג׳ר תקשורת, מור שובבו הראל עומד בראש ג׳ינג׳ר תקשורת, משרד יחסי הציבור הגדול בישראל בתחום הקולינריה והלייף סטייל, קיים משנת 2012. בין הפרויקטים הגדולים שהמשרד הוביל: השקת ברגר קינג ישראל, שבוע הקולינריה הצרפתית, שבוע המטבח האיטלקי, שבוע אסיה, אירווזיון, תל אביב איט, והמסעדות הטובות בישראל ועוד.