הטעמים האהובים של בייליס אייריש קרים הם חלק בלתי נפרד ממסורת אירית של פינוק. הסיפור של המשקה בעל המרקם הקרמי מתחיל בדאבלין בשנת 1973. דייויד דאנד, הידוע כ״סנדק של בייליס״ הגיע עם חזון למשקה חדש, לא מתנצל ומלא בתשוקה. כשהוא מושפע מרוחות השינוי של שנות ה-70 של המאה הקודמת, הוא חלם על ייצור ליקר חדשני ומפנק בכל מובן אפשרי. הסנדק של בייליס חיפש את השילוב המושלם שבין שתי האהבות הגדולות של האירים - הוויסקי האירי המשובח והשמנת האיכותית.

כל טיפה מהשמנת של בייליס מיוצרת בחוות משפחתיות קטנות הממוקמות על אדמת אירלנד. הפרות של בייליס, הידועות בכינויין - The Baileys Ladies, נהנות כמעט בכל ימות השנה מהמרחבים הפתוחים של אירלנד, זוללות דשא, מבלות באוויר הנקי ומתרוצצות במרחבים. הסנדק של בייליס הבין כבר מתחילת הדרך שפרות מאושרות יניבו חלב לשמנת טעימה הרבה יותר.

בכל העולם נהנים מבייליס בכל שעות היום. עם 17% אלכוהול בלבד, טעמיו המפתים והמרקם הקטיפתי שלו הפכו אותו לאייריש קרים הנמכר והאהוב בעולם. כי מה רע בתוספת מפנקת אלכוהולית לקפה שלכם? פינוק אקסטרא עם השוקו או בשילוב עם קינוח יותר מושחת ממושחת? אנשים בכל העולם שותים אותו עם הקפה בבראנץ׳ של סוף השבוע או אחרי יום עבודה מעייף, לצד קינוח מתוק, בתוך שוקו חם ומהביל או סתם ככה, עם שתי קוביות קרח.

בייליס- קינוח פרסקה
צילום: אנטולי מיכאלו

הנה כמה מהדרכים המסורתיות והכיפיות ביותר ללגום מהבייליס שלכם:

אייריש קופי

שדרוג מתבקש לקפה האהוב עליכם.

איך מכינים?

בכוס הקפה האהובה עליכם מורידים מנה של אספרסו, מוסיפים חלב חם ולסיום מוזגים מנת Baileys irish cream. ניתן להכין קפה קר ע"י החלפת החלב המוקצף בחלב קר והוספת קרח לכוס

עוגת היומולדת של בייליס

קוקטייל פשוט שהוא שילוב מושלם שיעשה לכם חגיגה של טעמים מפנקים.

מה צריך?

50 מ״ל בייליס אייריש קרים, קצפת, סוכריות צבעוניות לקישוט

איך מכינים?

מיזגו אל כוס שוט את הבייליס, הניחו קצפת מעל וקשטו בסוכריות צבעוניות. עכשיו הביעו משאלה.

הנסיכה והפיראט

רומן סוער בין בייליס לבין רום קפטן מורגן.

מה צריך?

25 מ״ל בייליס

25 מ״ל רום קפטן מורגן

קצפת

שבבי שוקולד לקישוט

איך מכינים?

מיזגו רום ובייליס אייריש קרים לכוס עם קרח, ערבבו עם כפית עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי. מעל כל הטוב הזה, הניחו קצפת וקשטו בשבבי שוקולד.

baileys5087
צילום: אנטולי מיכאלו

פאדג׳ שוקולד חם עם קצפת, פקאנים מסוכרים ודובדבנים

קינוח קלאסי עם טוויסט (4 כוסות קינוח).

מה צריך?

8 כדורי גלידת וניל

200 מ״ל שמנת להקצפה

3 כפות בייליס

4 דובדבנים מסוכרים

לפקאנים המתוקים:

50 גרם פקאנים

כף דבש

כפית שמן קנולה

2 כפות אבקת סוכר

קורט מלח

לרוטב השוקולד:

100 גרם שוקולד חלב חתוך לחתיכות קטנות

2 כפות חמאה

175 מ״ל שמנת לבישול

100 גרם אבקת סוכר

75 מ״ל סירופ מייפל

כפית תמצית וניל

איך מכינים?

חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. הניחו את כדורי הגלידה במגש והקפיאו עד שהם הופכים למוצקים.
בקערה קטנה ערבבו את הפקאנים עם דבש, שמן, אבקת סוכר ומעט מלח. הניחו בתבנית על נייר אפייה והכניסו לתנור ל-8 דקות. הוציאו את הפקאנים מהתנור, גרדו אותם והניחו על נייר אפייה חדש, שלא יידבקו.
המיסו את השוקולד בסיר ביחד עם החמאה והשמנת לבישול. כשהכל נמס, הוסיפו את אבקת הסוכר, סירופ המייפל והוניל, וערבבו כל הזמן על חום נמוך. כשהנוזל רותח, הנמיכו את האש ובשלו אותו במשך עוד 10 דקות. הניחו את הסיר להתקרר בצד.
הקציפו את השמנת ביחד עם הבייליס עד לקבלת מרקם אחיד ורך.
ב-4 כוסות קינוח עבות הניחו שכבות של כל המרכיבים: מתחילים ברוטב השוקולד, עליו מניחים את כדורי הגלידה הקפואים, עוד קצת שוקולד ולבסוף את קצפת הבייליס הקטיפתית. קשטו בפקאנים ודובדבנים.

 

Baileys הוא ליקר אייריש קרים הנמכר בעולם. שילוב של וויסקי אירי ושמנת אירית יחד עם שבבי קקאו, מקלות וניל וקרמל, יוצרים משקה קרמי, קטיפתי ובעל טעם ייחודי. בכוס נמוכה מלאה בקרח או במשקאות הקפה והקינוחים, Baileys  מושלם לשתייה בסיום כל ארוחה או בסוף יום ארוך או פשוט כשמתחשק לנו משהו מתוק.   

יזמות ויחסי ציבור ג׳ינג׳ר תקשורת, מור שובבו הראל עומד בראש ג׳ינג׳ר תקשורת, משרד יחסי הציבור הגדול בישראל בתחום הקולינריה והלייף סטייל, קיים משנת 2012. בין הפרויקטים הגדולים שהמשרד הוביל: השקת ברגר קינג ישראל, שבוע הקולינריה הצרפתית, שבוע המטבח האיטלקי, שבוע אסיה, אירווזיון, תל אביב איט, והמסעדות הטובות בישראל ועוד.