שבוע הקינוחים של ישראל מציע מגוון מסחרר של קינוחים מושחתים וטעימים בהמון מסעדות. אבל איך בוחרים את הקינוחים שהכי שווה לטעום? אספנו עבורכם את חמש הקינוחים הכי טעימים שהשבוע המיוחד מציע.

"הפרי האסור" - צפרה

בצפרה של אבי קונפורטי אפשר למצוא בתפריט לא מעט מנות שהם גרסאות מקוריות ומפתיעות למנות אסייתיות קלאסיות, וגם הקינוח הזה הוא כזה. הקינוח התפוחי הזה, של הקונדיטורית אדית ויללה, מתואר בתפריט כך: תפוח לח לעיס, בקרמל גיניס, חלב טפיוקה קר ושמן גרעיני תפוח עץ. זהו קינוח שמשקיעים בו לא מעט זמן, שכולל השריה של פרוסות תפוח עץ, מה שנותן להן מרקם מיוחד וכיפי. יחד עם הקרמל גינס המיוחד שיש לו טעם מתוק-מריר ושאר התוספות, מדובר בקינוח מיוחד שלא תטעמו בשום מקום אחר.

מסעדת צפרה (צילום: אנטולי מיכאלו)
מסעדת צפרה | צילום: אנטולי מיכאלו

״צ׳ארלי באקט״ - טופולופומפו.

כמו כל המנות בטופולופמפו, המסעדה האסייתית של השף אבי קונפורטי, גם הקינוח הזה הוא הרבה יותר מורכב ממה שנראה במבט ראשון. בתפריט מתואר הקינוח הטעים הזה, של הקונדיטורית מרינה קרקוב כ"שוקולד-אגוז קאמירי, קרם טופי, גלידת גינס ודברים שעושים שמח בפה" ואין ספק שהקינוח הזה באמת עושה שמח בפה. השילוב של שוקולד וטופי הוא גאוני ממש, והגינס מוסיף עוד עומק טעם וממתן את המתיקות. יש פה גם שילוב שם המון מרכיבים רכים ונימוחים, יחד עם הפתעות פריכות, שעושות, ובכן, הרבה מאוד שמח בפה.

מסעדת טופולופומפו (צילום: אנטולי מיכאלו)
מסעדת טופולופומפו | צילום: אנטולי מיכאלו

טארט שוקולד וגינס - קיטשן מרקט

בקיטשן מרקט, המסעדה עם הנוף הכי יפה לנמל תל אביב ואחד התפריטים הכי יצירתיים בארץ, יצרה הקונדיטורית מיכל גולדנברגר לכבוד שבוע הקינוחים טארט מיוחד. בתוך בצק פריך וחמאתי נח לו קרם שוקולד וגינס עשיר ומפנק, עם קישוטים פריכים של טוויל קקאו וטוויל בטעם גינס. חובבים השוקולד יחגגו עם פרוסה מהטארט הזה ומיד ירצו אחת נוספת.

מסעדת קיטשן מרקט (צילום: אנטולי מיכאלו)
מסעדת קיטשן מרקט | צילום: אנטולי מיכאלו

פרופיטרול שוקולד וגינס - ג'ורג' וג'ון

במסעדה האלגנטית של מלון דריסקו, שהתפריט שלה מלא במנות מקוריות שאי אפשר לאכול בשום מקום אחר, יצר השף תומר טל קינוח של פרופיטרולף או פחזניה בעצם, כמו שלא טעמתם. קודם כל, הוא עצום בגודלו ומצופה בבצק סבלה פריך, שנותן לו מרקם פריך בחלק העליון, שמשתלב היטב עם המרקם הנימוח של שאר הבצק. הוא ממולא בקרם פטיסייר עשיר בטעמי שוקולד ותמצית של בירה גינס, שמשתלבים מצוין, ובצד מגיעה גלידה רעננה של טונקה, התבלין המיוחד שקצת מזכיר וניל, אבל הטעם שלו מעניין הרבה יותר.

מסעדת ג'ורג' וג'ון (צילום: אנטולי מיכאלו)
מסעדת ג'ורג' וג'ון | צילום: אנטולי מיכאלו

טירמיסו מפורק - הוטל מונטיפיורי

בהוטל מונטיפיורי מארחים לא רק את הבייליס טיים האגדי של הקונדיטור טל שפיגל, אלא גם הוסיפו קינוח מיוחד לכבוד שבוע הקינוחים. הקונדיטורית אורלי רוטנברג הכינה קינוח אינטראקטיבי וכיפי במיוחד. מדובר בעצם בטירמיסו, אבל מיוחד מאוד. בקערה אחת תמצאו קרם מסקרפונה ואספרסו עם קראמבל פריך מעליו. בשניה יחכה לכם שוט גדול של אספרסו חם ובשלישית לשונות חתול מיוחדים של השוקולטריית איקה, שממולאים בקרם בטעם בירה גינס. לוקחים לשון חתול, מנגבים איתה המון קרם מספקרפונה, טובלים לשניה בקפה החם ויש לכם ביס מושחת ומושלם.

מסעדת הוטל מונטיפיורי (צילום: אנטולי מיכאלו)
הוטל מונטיפיורי | צילום: אנטולי מיכאלו

 

בירה GUINNESS היא בירת פרימיום כהה בעלת 4.2% אלכוהול (מחבית) מסוג סטאוט, המבושלת במבשלת סנט ג'יימס שבאירלנד. לבירה איזון מושלם בין מרכביה הקבועים שבהן: פרחי כשות, מים זכים ממעיינות וויקלו שבאירלנד ושעורה קלוייה מעניקים לה את צבעה האדום הכהה והעמוק, כאשר טעמה המריר נוצר מהקלייה הארוכה המאפרת הנאה של חווית טעם. ייחודיותה של בירה GUINNESS  היא במזיגה האיטית שלה ובששת השלבים עד לקבלת הפיינט המושלם. סודה של הבירה הוא בהקפדה יתרה על אותה הנוסחה הייחודית לה כבר 257 שנה.  

יזמות ויחסי ציבור ג׳ינג׳ר תקשורת, מור שובבו הראל עומד בראש ג׳ינג׳ר תקשורת, משרד יחסי הציבור הגדול בישראל בתחום הקולינריה והלייף סטייל, קיים משנת 2012. בין הפרויקטים הגדולים שהמשרד הוביל: השקת ברגר קינג ישראל, שבוע הקולינריה הצרפתית, שבוע המטבח האיטלקי, שבוע אסיה, אירווזיון, תל אביב איט, והמסעדות הטובות בישראל ועוד.