עוגת שוקולד ביסקוויטים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת שוקולד ביסקוויטים. אח, השילוב של מתוק ומלוח | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים (על פי כוס מידה בנפח של 200 מ"ל):
100 גרם חמאה
1/2 1 כוסות חלב
1/2 1 כוסות סוכר
5 כפות קקאו
גרידה מתפוז אחד
400 גרם ביסקוויטים שבורים (ועוד כמה שלמים לתחתית ושוליים)
כ- 100 גרם אגוזים מלוחים וקלויים (מכל סוג שאוהבים), קצוצים

לציפוי השוקולד:
100 מ"ל שמנת מתוקה
160 גרם שוקולד מריר, קצוץ
חופן של פטל (טריים או קפואים)

תבנית עגולה בקוטר 20 או 22 ס"מ, מרופדת בניילון נצמד

אופן ההכנה:

1. בסיר מעל אש בינונית ממיסים יחד חמאה, חלב, סוכר וקקאו, עד שמתקבלת תערובת חלקה. מניחים בצד לכמה דקות לצינון.

2. מוסיפים לתערובת גרידת תפוז, ביסקוויטים ואגוזים ומערבבים.

3. יוצקים את התערובת לתבנית, מיישרים ומכניסים להקפאה (לייצוב) כ-3-4 שעות. אחרי שהתערובת התייצבה, משחררים אותה מהתבנית ומהניילון הנצמד ומעבירים לצלחת הגשה. 

4. מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל את השמנת עם השוקולד המריר, בפולסים של 20 שניות בכל פעם. מערבבים אחרי כל פולס, עד שמתקבל רוטב שוקולד חלק.

5. מסדרים את הביסקוויטים השלמים סביב השוליים (אם הם לא נדבקים אפשר להשתמש במעט רוטב שוקולד כדבק). כשהרוטב מצטנן מעט שופכים אותו מעל העוגה,

6. מקשטים עם הפטל ומחזירים למקפיא לייצוב הציפוי (או עד ההגשה). אחרי שמגישים מאחסנים את העוגה במקרר – אין צורך להחזיר למקפיא.

* מומלץ להכין את העוגה יום לפני ההגשה.

עוגת שוקולד ביסקוויטים - פרוסה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
מבט מבפנים | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> באה בריא: פשטידת ירקות
>> קדירת פתיתים חורפית