עוגת דבש ופסיפלורה 1 (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת דבש ופסיפלורה. מלאה בתשוקה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים:
5 ביצים גדולות, מופרדות
1/4 1 כוסות סוכר חום בהיר (דמררה)
1 כוס דבש
1 כפית קינמון
1 כפית אבקת נס קפה
1 כוס תוכן פסיפלורה טחון ומסונן (בערך 12 יחידות פרי)
3/4 כוס שמן
3 כוסות קמח תופח
1/2 כוס פיסטוקים קצוצים גס מאוד

תבנית קוגלהוף 23 + תבנית מאפין 6 שקעים, או תבנית קוגלהוף גדולה אחת

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 170 מעלות.

2. מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר ומניחים בצד.

3. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים, חוץ מהסוכר הנותר.

4. מקציפים את החלמונים יחד עם הסוכר הנותר. מוסיפים אל תערובת החלמונים המוקצפת את תערובת החומרים היבשים ואת החומרים הרטובים (שמן ופסיפלורה), לסירוגין. מקפלים אל תוך התערובת את החלבונים, ומוסיפים בזהירות את הפיסטוקים.

5. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-40 דקות.

* אפשר ללחלח את העוגה על ידי יציקת 1/2 כוס דבש מעורבב עם 1/4 כוס מים רותחים, על העוגה החמה.

>> כל המתכונים לראש השנה

עוגת דבש ופסיפלורה 2 (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
אפשר בתבניות קוגלהוף קטנות, אפשר גם באחת גדולה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
>> בשבוע שעבר הכנו שבלול שמרים ענק
>> יופי של דבר: פסטה בהילוך איטי