mako
פרסומת

שיא השחיתות: עוגת אננס ודובדבנים

מה יותר מתאים לעונה החמה מעוגה בטעם טרופי? עוגה גבוהה ומרשימה עם אננס, דובדבנים וזיגוג של סוכר חום קרמלי. ממש קיץ על החוף

הקישור הועתק
עוגת אננס ודובדבנים
עוגת אננס ודובדבנים. רעם טרופי|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים (לתבנית קפיצית 24 עגולה):
110 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
2 ביצים
1 כף מיץ לימון
1/2 1 כפיות גרידת לימון
1/2 1 כוסות קמח תופח
1 גביע שמנת חמוצה
קופסת שימורי פרוסותאננס, חצויות
כ-20דובדבנים(אפשר משומרים אם זו לא העונה)
5 כפיות סוכר חום מהסוג הכהה והדביק, ועוד 5 כפיות נוספות
נייר אפייה לריפוד התחתית
חמאה לשימון התבנית

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מכינים את התבנית: משמנים את התבנית בחמאה. גוזרים את נייר האפייה לטבעת בגודל התבנית ומניחים מעל הבסיס המשומן. משמנים גם את נייר האפייה.

3. מקציפים חמאה וסוכר עד שהם מתאחדים. מוסיפים ביצים, מיץ לימון וגרידת לימון וממשיכים להקציף. מוסיפים קמח ושמנת חמוצה לסירוגין, ולערבל רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.

4. מפזרים על נייר האפייה 5 כפות של סוכר חום ומסדרים מעליהן את חצאי פרוסות האננס במעגלים ובאופן צמוד. ברווחים בין הפרוסות מניחים את הדובדבנים. מפזרים מעל את 5 כפיות הסוכר החום הנותרות.

5. שופכים את בלילת הבצק מעל הפירות ומשטחים מעט.

6. אופים כ-50 דקות, עד שקיסם יוצא יבש. מחכים לצינון מלא של העוגה, משחררים מהתבנית והופכים.

* מומלץ להגיש בליווי של גלידת וניל.

* הערה חשובה: יש לאטום היטב את התבנית, על ידי עטיפת התחתית והשוליים התחתונים בנייר אלומינים (כמו בתמונה). אם התבנית לא תהיה אטומה לחלוטין, הסוכר החום ייזל לתחתית התנור ויישרף שם. מי שלא בוטח בתבנית המתפרקת שלו, יכול לאפות בתבנית ללא טבעת קפיצית, אך שחרור העוגה יהיה קשה יותר.

עוגת אננס ודובדבנים - שימו לב לאטימת התבנית
שימו לב לשכבת נייר האלומיניום, שאוטמת את התבנית מנזילות לא רצויות|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מצאתם טעות לשון?