עוגת גלידה עם פינקולדה - פרוסה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת גלידה. מי יודע למה היא ורודה? | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

תבנית: קפיצית 22 ס"מ

הרכיבים:
לתחתית הקוקוס:
160 גרם שבבי קוקוס (2 כוסות של 250 מ"ל)
60 גרם חמאה מומסת
3 כפות סוכר

סברס אדום (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
סברס אדום. אחחח איזה צבע | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

לעוגה:
100 מ"ל סברס אדום טחון ומסונן (בערך 4 פירות)
1 פחית חלב מרוכז (בערך 400 מ"ל)
קליפה מגוררת מלימון אחד
6 כפיות מיץ לימון סחוט
4 כפות פינקולדה
1 שמנת מתוקה
3 כפות פודינג וניל

לגנאש (לא חובה):
250 גרם שוקולד
1 שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1. שמים במחבת עמוקה את הקוקוס והסוכר. קולים מעל אש בינונית תוך ערבוב תמידי, עד שהקוקוס משחים. מניחים בצד.

2. יוצקים את החמאה המומסת לתוך הקוקוס הקלוי ומערבבים היטב.

3. משטחים ומהדקים את תערובת הקוקוס לתחתית התבנית, מכסים ומכניסים למקרר לייצוב.

4. מרסקים במעבד מזון את הסברס, ומסננים עד שמתקבל מיץ אחיד ללא גרעינים. מוסיפים את החלב המרוכז, גרידת הלימון, מיץ הלימון והפינקולדה ומערבבים היטב. מניחים בצד.

5. מקציפים בקערת המערבל את השמנת המתוקה והפודינג עד לקצף אוורירי ויציב, מוסיפים לבלילת הסברס ומערבבים בעדינות עד אחידות. שופכים לתבנית ומכניסים להקפאה ל-24 שעות.

6. מכיוון שהאלכוהול מונע מהעוגה להתקשות לגמרי – אפשר להגיש ישירות מהמקפיא. אם רוצים, מגישים עם גנאש שוקולד: ממיסים את השוקולד והשמנת יחד במיקרו בפולסים של 20 שניות, ושופכים על פרוסת העוגה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת גלידה עם פינקולדה
>> בשבוע שעבר הכנו עוגת גבינה עם כדורי שוקולד
>> לכל המתכונים המושחתים