שוקו על מקל (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
שוקו חם על מקל. איזה פינוק | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המתכון מתייחס לכוס בנפח של 240 מ"ל - יש לדייק בכמויות כדי לקבל בדיוק את מרקם הקוביות הרצוי - מרקם קשיח, אך רך מספיק להמסה ללא צורך במקרר.

מי שאוהבת פחות מתוק יכול להשתמש רק בשוקולד מריר. לחלופין, ניתן לשלב שוקולד מריר וחלב או להשתמש רק בשוקולד חלב ואז השוקו ייצא מתוק יותר - אני השתמשתי בשוקולד מריר פשוט בשילוב של מריר 70%.

המרכיבים (ל-24 כוסות שוקו):
1/2 כוס שמנת מתוקה
פחית של חלב מרוכז
660 גרם שוקולד קצוץ (מורכב מ-550 גרם שוקולד מריר פשוט ועוד 160 גרם שוקולד מריר 70%, או שוקולד צ'יפס מריר באותו המשקל)
25 מקלות לנעיצה (ראו פירוט בהמשך)

אופן ההכנה:
1. מכינים תבנית של 20 על 20 ס"מ (להכנת קוביות שוקולד). מרפדים אותה בנייר אפייה כך שהשוליים יבלטו החוצה כדי שיקל עלינו לשחרר את כל בלוק השוקולד.

2. בסיר בינוני מעל אש בינונית-נמוכה מחממים את השמנת המתוקה עם החלב המרוכז תוך ערבוב, עד לרתיחה.
מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד, מערבבים מעט עד לכיסוי כל השוקולד ומניחים למנוחה ל-10 דקות.

3. אחרי 10 דקות מחזירים את הסיר לאש בינונית-נמוכה ומערבבים עד שעיסת השוקולד נמסה לחלוטין, הופכת חלקה, מסמיכה ומבריקה (זה לוקח מספר דקות). מורידים מהאש. מי שרוצה קוביות פאדג' מתובלות - זה הזמן להוסיף תבלינים: מעט תמציות שקדים, וניל, קוקוס, קינמון וכו'.

4. שופכים את השוקולד לתבנית, מיישרים מעט ומניחים למנוחה בטמפרטורת החדר ל-12 שעות כדי שיתמצק היטב.

5. משחררים את בלוק השוקולד מהתבנית ובעזרת סכין חמה (טבולה במים חמים) חותכים לקוביות של כ-3 על 3 ס"מ. כל קובייה מתאימה לכוס משקה בנפח של 200 מ"ל, אך זה נתון לשיקול של טעם אישי - יש שיעדיפו יותר חלב. נועצים בכל קובייה מקל. 

* מאחסנים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר – אין צורך בקירור.

שוקו חם על מקל - מגוון (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
אפשר אפילו לארוז ולתת במתנה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים



* ניתן להכין את העיסה במספר צורות ולא רק בקוביות: אפשר למזוג חלק מהבלילה לכוסות אספרסו חד פעמיות  (כשהפאדג' מוכן פשוט קורעים את הכוס מסביב). אפשר להשתמש בתבנית סיליקון של חצאי כדור.

 * אפשר לארוז יפה את קוביות השוקולד בצלופן שקוף, לקשור בחוט יפה ולחלק למתנות. 

* המקלות: ניתן להשתמש בכל מה שיש בבית - שיפודי במבוק, מקל קינמון המוסיף גם טעם, מקלות גלידה ואפילו צ'ופסטיקס.

* אפשר לגוון בטעמים באין ספור וריאציות: להוסיף מרשמלו לשיפודי השוקולד, לגלגל את הקוביות באבקת קפה לשוקוצ'ינו או בקקאו גרוס.

* אפשר לתבל את השוקולד לפני גיבושו: צ'ילי גרוס לשוקו מתוק-חריף, תמציות טעמים כמו שקדים, וניל או קוקוס, אלכוהול כמו ברנדי וכו'. 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד-גזר עם מלית גבינה
>> ירקות ממולאים בפתיתים