קינוח פודינג קוקוס מוכן (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
המנה המוגמרת. לא אוהבים קוקוס? זה הזמן להתחיל לאהוב | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

קינוח אישי של עוגת אננס עם פודינג קוקוס

ציוד: תבנית מרובעת 28 ס"מ משומנת ומרופדת בנייר אפייה משומן; להגשה: כוסות יין על רגל

המרכיבים:
לעוגה:
170 גרם חמאה רכה
250 גרם סוכר חום כהה
6 חלמונים
270 גרם קמח לעוגה (שטיבל 5)
20 גרם אבקת אפייה
¾ כפית מלח
כפית תמצית וניל טובה (לא מהבקבוקונים שיש בסופר)
120 מ"ל פינקולדה (1/2 כוס)
120 מ"ל חלב (1/2 כוס)
360 גרם אננס בקוביות, מסונן ומרוסק גס

פחית קרם קוקוס (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
קרם קוקוס. שימו לב, מי קוקוס זה משהו אחר | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

לפודינג הקוקוס (בהוואי הוא נקרא "היופאה"):
360 מ"ל קרם קוקוס (שימו לב, לא מי קוקוס, שהם דלילים יותר)
360 מ"ל מים (כוס וחצי)
5 כפות סוכר לבן
3 כפות קורנפלור
כפית תמצית קוקוס טובה (כדאי, אבל אפשר לוותר אם אין)

לקישוט: שבבי קוקוס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות.

2. מערבבים בקערה את הקמח, המלח ואבקת האפייה. בקערה נוספת מערבבים את הפינקולדה, הווניל והחלב.

3. מקרימים במערבל (בוו גיטרה) חמאה וסוכר במהירות גבוהה, עד לקבלת תערובת אוורירית. מנמיכים מהירות ומוסיפים את החלמונים אחד אחד עד שכולם נטמעים.

4. מוסיפים לסירוגין את תערובת היבשים ובלילת החלב. מערבלים עד היטמעות ולא יותר.

עוגת אננס - קוביות (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת האננס. אפשר (בכיף) לאכול אותה ככה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

5. מוסיפים את האננס הגרוס ומערבבים ידנית. יוצקים לתבנית ואופים 35 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים. אם אין לכם חשק להכין פודינג – מחסלים את העוגה כמו שהיא.

6. מכינים את פודינג הקוקוס: מחממים את חומרי הפודינג בסיר בינוני ומערבבים עד להמסה.

7. מביאים לכמעט רתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לערבב עד שמסמיך.

8. מכבים את האש, מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד צמוד לפודינג, כדי למנוע היווצרות קרום.

9. מרכיבים את המנה: חותכים את העוגה לקוביות של 2 ס"מ. מניחים בכוס עם רגל כמה קוביות מהעוגה, ועליהן שופכים מהפודינג. מכניסים את המנות למקרר, ולפני ההגשה מפזרים שבבי קוקוס.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קינוחי קוקוס אישיים

>> בשבוע שעבר הכנו בראוניז משודרגים