עוגת תפוחים ברוטב קרמל (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת תפוחים עם רוטב קרמל חורפי משגע | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

תבנית: מלבנית 30/20 (אפשר חד פעמית)

המרכיבים:
350 גרם (2 כוסות ושליש) קמח לבן
1/4 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית קינמון
300 מ"ל (כוס ורבע) שמן
1 כפית תמצית וניל
335 גרם (כוס וחצי) סוכר לבן
3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
2 תפוחי גראנד סמיט גדולים או 3 קטנים, מקולפים ומגוררים גס

לציפוי:
115 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה
175 גרם (1 כוס) סוכר דמררה (חום בהיר)
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1. מתחילים עם העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות, וממקמים את מדף התנור בחלק התחתון.

2. מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קמח, מלח, קינמון ואבקת אפייה. מניחים בצד.

3. מערבלים במיקסר את השמן, תמצית הווניל והסוכר עד אחידות. מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומחכים שייבלעו בתערובת.

4. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את החומרים היבשים ומערבלים רק עד לקבלת בלילה אחידה.

5. מערבבים את התפוחים המגוררים פנימה בעדינות, בעזרת מרית או כף, ומערבבים מעט עד להטמעה.

6. אופים בחלק הנמוך של התנור בערך 50 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מניחים לצינון.

7. בינתיים מכינים את הרוטב: מניחים את כל החומרים למעט תמצית הווניל בסיר בינוני, ומחממים מעל אש בינונית תוך ערבוב תמידי – עד שהסוכר נמס ומתקבל מרקם אחיד וחלק.

8. מורידים מהאש, מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים. בשלב הזה אפשר לשפוך את הציפוי מעל העוגה ולאחסן אותה כך, או לשמור את הציפוי בצנצנת, ולפני ההגשה לחמם 10 שניות במיקרו ולשפוך על העוגה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת תפוחים ברוטב קרמל חם
>> בשבוע שעבר הכנו טארט שוקולד וריבת חלב
>> רוצים להתעדכן בהמלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק