שבוע חדש בפתח ואיתו אנרגיות חדשות, וגם תיאבון לארוחת צהריים שכיף וקל לתקתק בבית. היום נכין אחת כזאת עם השף אבי לוי שהגיע לתוכנית ישראל מבשלת יחד (12:00 בקשת 12) והכין קציצות עוף ממולאות תמרים ברוטב עגבניות חריף, סלט חם של כרובית צלויה, עגבניות שרי ופלפל חריף ולקינוח יו יו ביס מצופה בסירופ קוקוס. המתכונים המלאים.

קציצות עוף ממולאות בתמרים

המרכיבים (4 מנות):

300 גרם חזה עוף טחון

שמן זית, לטיגון

1 בצל גדול, קצוץ

1 שן שום, כתושה

מלח לפי הצורך

1 כפית פלפל גרוס

1 כפית כמון

1 כפית קארי

1 כפית כורכום

1 פלפל חריף אדום טרי, קצוץ

צרור קטן פטרוזיליה, קצוץ

צרור קטן כוסברה, קצוץ

1 גבעול סלרי, קצוץ

1 ביצה

5 תמרים מגולענים, חתוכים לרבעים

 

לרוטב העגבניות:

חצי כוס שמן זית

5 שיני שום, מעוכות

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית סוכר חום

5 עגבניות, קלופות ומגורדות (או קופסת שימורים)

2 פלפל חריף שלם

חצי כוס כוסברה קצוצה גס

מלח

פלפל שחור

קליפת לימון מגוררת

מיץ מלימון אחד

חצי כוס מים חמים

 

אופן ההכנה:

 

  1. מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את השום הכתוש, התבלינים והפלפל החריף ומורידים מהאש.
  2. מעבירים את תכולת המחבת לקערה ובה העוף הטחון, מוסיפים את הירק הקצוץ ומערבבים היטב. מוסיפים ביצה ומערבבים.
  3. יוצרים קציצות ולכל אחת מהן מכניסים רבע תמר.
  4. עוברים להכנת הרוטב: מטגנים במחבת גדולה את שיני השום המעוכות עד הזהבה.
  5. מוסיפים פפריקה מתוקה, סוכר חום, עגבניות מגורדות ואת שאר מרכיבי הרוטב, מוסיפים את הקציצות ומבשלים למשך 8-10 דקות.

 

יו יו ביס בסירופ וקוקוס

 המרכיבים (6-8 מנות):

5 ביצים שלמות

15 גרם אבקת אפייה

חצי כוס סוכר

שלושת רבעי כוס שמן קנולה

500 גרם קמח מנופה

חצי כוס שקדים טחונים

שמן עמוק לטיגון

קוקוס לציפוי

 

לסירופ:

2 כוסות מים

כוס וחצי סוכר

1 כפית מיץ לימון סחוט טרי

 

 

אופן ההכנה:

 

  1. מחברים למיקסר את וו הלישה, מכניסים את הביצים ולשים אותן בחוזקה, שיתפרקו. מוסיפים אבקת אפייה, סוכר ושמן.
  2. מוסיפים את הקמח בהדרגה, כף אחרי כף. ממשיכים עם השקדים הטחונים ולשים עד לקבלת תערובת אחידה לחלוטין ממש כמו קרם.
  3. מוציאים ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  4. מבשלים את מרכיבי הסירופ ומביאים ל-110 מעלות (10 דקות בחום בינוני ואז עוד 10 דקות בחום נמוך).
  5. מחממים שמן לחום לא גבוה מדי. מכניסים פנימה חלק קטן מהבצק ואם רואים שהוא מטגן את עצמו לאט לאט – זאת הטמפרטורה.
  6. לוקחים כמות קטנה מהבצק, יוצרים חור במרכז ומכניסים לטיגון עד להזהבה.
  7. מעבירים ישירות לטבילה בסירופ החם ומשם לצלחת קוקוס לציפוי.
  8. מסדרים יפה בצלחת הגשה ומגישים עם תה חם ונענע.

סלט חם של כרובית צלויה, עגבניות שרי ופלפל חריף

המרכיבים (4-6 מנות):

1 ראש כרובית מפורק לפרחים קטנים

שמן זית

מלח לפי הצורך

פלפל גרוס

10 עגבניות שרי, חצויות

2 שיני שום, כתושות

1 פלפל חריף, קצוץ

צרור כוסברה, קצוץ

מיץ לימון סחוט טרי

2 כפיות עמבה

פטרוזיליה קצוצה להגשה

מעט מלח אטלנטי

 

אופן ההכנה:

 

  1. מתבלים את פרחי הכרובית בשמן זית, מלח ופלפל וצולים 15 דקות ב-200 מעלות, עד לקבלת צבע זהוב ויפה.
  2. בקערה נפרדת מערבבים חצאי עגבניות, שום כתוש, פלפל חריף, רבע כוס שמן זית,  כוסברה קצוצה ומיץ מלימון אחד.
  3. מסדרים במרכז הצלחת את הסלט הקר ומסביב את פרחי הכרובית. מזלפים עמבה מסביב לכרובית. מפזרים פטרוזיליה קצוצה, מעט שמן זית ומלח אטלנטי.