בכל פעם מחדש, המנות של השף אבי לוי מצליחות לתת לנו תחושה של בית ומסורת, אבל עם טוויסט עדכני וחדשני. גם הפעם הוא יכין מנה כזו במסגרת התוכנית "ישראל מבשלת יחד" (13:00 בקשת 12) - ואלה כל המצרכים שתזדקקו להם הפעם.

מעורב על פיתה מרוקאית "בגרייר"

המרכיבים:

למעורב:

1 בצל לבן

1 בצל אדום

1 בצל ירוק

5 כפות שמן זית

100 גרם טחולים של עוף

100 גרם פרגית ללא עור

100 גרם שקדי עגל

100 גרם אנטרקוט

מלח גס

פלפל שחור גרוס

כמון

אבקת עמבה

 

לפיתה ("בגרייר"):

250 גרם קמח מנופה

חצי כוס סולת דקה

1 כף סוכר

1 כף שמרים יבשים

חצי כף מלח גס

500 מ"ל מי ברז

 

לבטטה בסילאן:

2 תפוחי אדמה, פרוסים לעובי 1 ס"מ

בטטה, פרוסה לעובי 1 ס"מ

1 כף סילאן

2 כפות שמן זית

1 כפית מלח גס

1 כפית פלפל שחור גרוס

 

לטחינה עגבניות:

10 עגבניות שרי תמר

מעט שמן זית

מלח

חצי כוס טחינה גולמית

מיץ מלימון אחד

מים קרים מאוד

 

להגשה:

כפית משחת עמבה

עלי כוסברה

מלפפונים חמוצים בחומץ

פלפל חריף ירוק

פלפל צ'ילי טרי

 

 

אופן ההכנה:

1. המעורב: חותכים את הבצלים לרצועות ומקפיצים במחבת חמה מאוד.

2. מכניסים פנימה את חלקי הבשר – כולם יחד – ומתבלים בעדינות במעט מלח, פלפל, כמון ואבקת עמבה.

3. הבצק: מערבבים במיקסר את מרכיבי הבצק, מסננים את הבלילה, מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים 40 דקות.

4. מחממים מחבת נון סטיק ויוצקים בכל פעם מצקת אחת של הבצק למרכז המחבת. צורבים עד שמוכן (אין צורך להפוך ולא לכסות את המחבת).

5. בטטה בסילאן: מחממים תנור ל-220 מעלות. חורצים בעזרת סכין פסים שתי וערב בפרוסות הבטטה ותפוחי האדמה.

6. מורחים את הפרוסות בשמן זית ומתבלים. צולים בתנור לקבלת צבע זהוב יפה. מורחים בסילאן וצולים עוד 5-7 דקות.

7. טחינה עגבניות: חוצים את עגבניות השרי לאורכן, מסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה, זולפים שמן זית וממליחים. צולים כ-15 דקות, מוציאים ומסירים את הקליפה (היא תרד בקלות).

8. טוחנים בבלנדר מוט את הטחינה גולמית יחד עם עגבניות השרי הצלויות, מלח גס, מיץ לימון ומים קרים מאוד.

9. הרכבת המנה: מצלחתים יפה את המעורב על הפיתה המרוקאית ומזלפים טחינה ועמבה. מקשטים את הצלחת בפרוסות תפוחי האדמה והבטטה ומפזרים עלי כוסברה שלמים, פרוסות מלפפון חמוץ ופלפל חריף, אם רוצים.