שבוע חדש בפתח, וזה הזמן להתחיל אותו עם ארוחה מלאה במנות איקוניות וטעימות בטירוף מידיו של אייל שני: תפוח אדמה ש"נדרס", רטטוי וכמובן הכרובית המפורסמת. את כל אלה ועוד הגיע שני לבשל ממטבח ביתו בשידור חי בתכנית ישראל מבשלת יחד (12:00 בקשת 12). המתכונים המלאים:

כרובית בתנור

המרכיבים:

כרובית בגודל בינוני (משקל ממוצע 500 גרם)

מים לחליטה

מלח למי חליטה (יחס של 10 גרם לליטר מים

10 מ"ל שמן זית

2 גרם מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-250 מעלות.
  2. מביאים מי מלח לרתיחה בסיר.
  3. חותכים מעט את הכרובית בבסיסה אך מקפידים להשאיר עלים ירוקים. מכניסים למים הרותחים לחליטה של כ-7 דקות. הכרובית מוכנה כשהיא טיפה נכנעת ללחיצה אך עדיין קשה מעט. מוציאים מהמים ומניחים בתבנית אפייה.
  4. נותנים לכרובית להצטנן מעט ואז מושחים אותה בשמן הזית. מפזרים את המלח ומכניסים לתנור. כשהכרובית מזהיבה ומקבלת צבע שחום יפה, היא מוכנה.

 

 

תפוח אדמה נדרס

המרכיבים:

1 תפוח אדמה גדול או שניים בינוניים

 

לרוטב השמנת:

1 גביע שמן חמוצה של פעם

2 בצלים ירוקים, קצוצים לטבעות דקות

2 ענפי שמיר, קצוצים דק דק

1 שן שום, קלופה ומגוררת

מלח ים

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את תפוח האדמה במים רותחים מומלחים עד שהוא כמעט מוכן. מסננים.
  2. אופים בתנור בטמפרטורה גבוהה עד שתפוח האדמה מזהיב.
  3. מערבבים היטב בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב.
  4. הרכבת המנה: פורסים נייר אפייה על משטח העבודה ומניחים עליו את תפוח האדמה. חוצים אותו לאורכו כך שייפתח כמו פרפר שכנפיו אינן מנותקות.
  5. בעזרת כף מוזגים לתוך תפוח האדמה 2 כפות מן השמנת החמוצה, וסוגרים את כנפי הפרפר כך שתפוח האדמה נראה שוב שלם.
  6. מניחים מלמעלה נייר אפייה נוסף ובעזרת מערוך מרדדים את תפוח האדמה עד שהוא מתפשט על פני הנייר ומגיע לעובי של כ-3 מ"מ.
  7. מסירים את נייר האפייה העליון ואוכלים מיד בכף.

 

רטטוי

המרכיבים:

חצי ליטר שמן זית או שמן צמחי, לטיגון

1 חציל בגודל בינוני, קרוע ביד לנתחים פראיים

1 בצל יבש גודל בינוני, קלוף וחתוך ל-6 פלחים

3 עגבניות בגודל בינוני, חתוכות כל אחת ל-6 פלחים

3 קישואים בגודל בינוני, חתוכים באלכסונים אורכיים לנתחים בינוניים

 

לרוטב העגבניות:

4 כפות שמן זית

חצי פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות

4 שיני שום קלופות, קצוצות לקוביות בינוניות

1 כף תרכיז עגבניות משפופרת

1 קופסת שימורים של עגבניות קלופות במיץ, קצוצות דק

מלח ים

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים כל ירק בנפרד עד שהוא מזהיב לבלונד, מסננים מן השמן ומניחים על נייר סופג.
  2. הרוטב: מוזגים את השמן לסיר ומוסיפים את הפלפלים הירוקים. מציתים להבה בינונית בכיריים ומאדים עד שצבע הפלפלים מבהיר ונוצרות סביבם בועיות שמן זעירות.
  3. מוסיפים את השום הקצוץ, מערבבים וממשיכים לאדות עוד כ-15 שניות.
  4. מוסיפים את תרכיז העגבניות ומערבבים כ-20 שניות.
  5. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת המלח ומביאים לרתיחה. בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות.
  6. מוסיפים כוס מים ומביאים שוב לרתיחה.
  7. מכבים את האש ומוסיפים את הירקות המטוגנים. מוודאים שהרוטב מכסה את כולם.
  8. מכניסים לתנור וצולים עד כ-20 דקות, עד שהרוטב מסמיך.