סוף השבוע בפתח, וזה הזמן לסכם את השבוע שעבר עלינו עם ארוחה שהיא חגיגה מלאה בכל מה שאנחנו אוהבים: בצקים, גבינות וגם קינוח אלכוהולי מפתיע. מיכל אנסקי הגיעה לבשל את כל אלה בשידור חי ממטבח ביתה בתכנית ישראל מבשלת יחד (12:00 בקשת 12), ואלה המתכונים המלאים:

כרובית חרוכה במחבת עם מלח

המרכיבים:

ראש כרובית

מים

שמן זית

מלח גס

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את גזע הכרובית ומפרקים את הכרובית לתפרחות בגודל ביס (2-3 ס"מ). מניחים את התפרחות במחבת, מוסיפים מים שיגיעו עד למחצית גובה הפרח ומזלפים מלמעלה כף או שתיים שמן זית.
  2. מביאים לרתיחה על אש גבוהה ומניעים מדי פעם את המחבת. כשהמים נעלמים הכרובית מתחילה להיחרך ומקבלת טעם קל ונפלא של מדורה. מנענעים את המחבת שוב ושוב עד שהכרובית מזהיבה מכל הצדדים. בוזקים מלח גס ומגישים מיד.

 

מאפה בצק עלים עם אספרגוס, גבינת מנצ'גו וביצה עלומה

המרכיבים:

1 חבילה בצק עלים

1 חלמון טרוף (בחלבון נשתמש במתכון הבא)

1 צרור אספרגוס שמנמן

מעט שמן זית

גבינת פרמזן, פקורינו או מנצ'גו

 

גבינות גד (צילום: דניאל לילה)
צילום: דניאל לילה

 

לביצה העלומה:

1 ביצה

מעט חומץ בן יין לבן

מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. מרפדים תבנית בניר אפייה ומניחים את הבצק. מברישים את הבצק בחלמון הטרוף.
  3. חותכים את החלק התחתון והסיבי של האספרגוסים וחולטים אותם במים רותחים למשך 3 דקות. מסננים, מעבירים למי קרח ומייבשים.
  4. מסדרים את האספרגוסים במרכז הבצק, ושומרים על שוליים של לפחות 2 ס"מ בצק מכל צד.
  5. מטפטפים על האספרגוס מעט שמן זית ואופים כ-10 דקות, או עד שהבצק מתחיל להשחים ולהתנפח בשוליו החשופים.
  6. מוציאים מהתנור ומניחים על האספרגוס פרוסות גבינה. מחזירים לתנור ל-3 דקות נוספות, עד שהבצק שחום ותפוח והגבינה נמסה.
  7. בינתיים מכינים ביצה עלומה: מרתיחים מים בסיר קטן ומוסיפים מעט חומץ. יוצרים בסיר מערבולת על ידי בחישה בכף ומחליקים לתוכה את הביצה. מבשלים כ-3 דקות ומוציאים בעדינות, בעזרת כף מחוררת.
  8. מניחים את המאפה בעדינות במרכז הצלחת, ממקמים במרכז את הביצה העלומה וזורים מעט מלח.

 

מקרוני אנד צ'יז של דניאלה

המרכיבים:

חבילה פסטה

כף שמן זית

ביצה

גביע קוטג'

קובייה של גבינה בולגרית

מלח

פלפל שחור

גבינות גד (צילום: דניאל לילה)
צילום: דניאל לילה

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה ומסננים.
  2. מוסיפים לסיר החם, עדיין על האש, את הפסטה, שמן זית, ביצה אחת, קוטג', גבינה בולגרית ואפשר גם גבינות נוספות – הכל הולך.
  3. מערבבים עד שהגבינות נמסות, מתבלים ומגישים.

 

אגס באלכוהול – משקה לסוף ימי הקורונה

המרכיבים:

אגס קטן שלם

וודקה

סוכר

צנצנת נקייה גבוהה, שנסגרת הרמטית (כדי שהאלכוהול לא יתנדף)

 

אופן ההכנה:

  1. על כל חצי ליטר אלכוהול מוסיפים 125 גרם סוכר. ממיסים את הסוכר בכוס האלכוהול בחימום עד שהסוכר נמס.
  2. מצננים, מכניסים לצנצנת ביחד עם האגס, סוגרים ומחכים 3 חודשים.