אנחנו ממשיכים לקבל השראה מהשפים המובילים בישראל וללמוד מהם איך להכין מנות קלות, טעימות ויצירתיות - וכעת, הגיעה תורה של זוכת מאסטר שף, נוף עתאמנה אסמעיל, להעביר לנו שיעור פרטי. נוף הגיעה לתוכנית ישראל מבשלת יחד (שלישי, 12:00 בקשת 12) והכינה קובה מטוגנת במילוי גבינות, טאווס אלביתנג'אן (חצילים ממולאים בבשר) ולקינוח בקלאווה תפוחים, ואלה המתכונים המלאים.

קובה מטוגנת במילוי גבינות

לבצק:

1 כוס בורגול דק

1 כוס סולת

כוס וחצי מים רותחים

כף קורנפלור

כפית פפריקה

חצי כפית שבבי צ'ילי

כפית מיורן

מלח

פלפל שחור

בצל, מגורר דק

 

למלית:

100 גרם מוצרלה מגוררת

200 גרם גבינת פטה

צרור אורגנו טרי

חופן צנוברים קלויים מראש

שבבי צ'ילי

פלפל שחור

מלח

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הבורגול והסולת יחד. מוסיפים את המים הרותחים ואת שאר המרכיבים ומערבבים. מכסים ומשאירים בצד למשך 20 דקות.
  2. מעבירים את הבצק למערבל עם וו גיטרה ולשים למשך כ-5 דקות. בינתיים מערבבים את חומרי המלית.
  3. טובלים את היד במים, קורצים מהבצק וממלאים במלית. חוזרים על הפעולה עד שהבצק והמלית נגמרים.
  4. מטגנים בשמן עמוק וחם.

טאווס אלביתנג'אן

2 חצילים ארוכים

 

למלית:

600 גרם בשר טחון

בצל, מגורר גס

מלח

פלפל שחור

כפית נענע יבשה

כוס פטרוזיליה קצוצה

כף פירורי לחם

שבבי צ'ילי לפי הטעם

כפית עלי זעתר יבשים או תימין יבש

כפית פפריקה

 

לרוטב:

חצי כפית כמון

3 כפות שמן זית

1 רוטב עגבניות (פסאטה)

5 שיני שום שלמות

2-3 פלפלים חריפים או פלפלי שושקה

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-250 מעלות.
  2. פורסים את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי 7 מ"מ ומשאירים אותן מחוברות לעוקץ. ממליחים ושמים בצד.
  3. בינתיים מערבבים את חומרי המלית ויוצרים קציצות. מגלגלים סביב כל קציצה רצועת חציל ויוצרים צורה של טווס.
  4. מכניסים את החצילים לתנור לכ-5 דקות לצריבה במדף עליון.
  5. מערבבים את חומרי הרוטב.
  6. מוציאים את החצילים, מוזגים את הרוטב ומבשלים על להבה בינונית 20-30 דקות, עד שהחצילים רכים.

בקלאווה תפוחים

המרכיבים:

למלית:

3 תפוחים ירוקים

כף סוכר חום

כפית קינמון

15 גרם חמאה

כוס אגוזי מלך טחונים

כף קורנפלור

 

לבצק:

8 עלי פילו

100 גרם חמאה מזוקקת

 

לסירופ סוכר:

חצי כוס דבש

חצי כוס סוכר

כוס מים

מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

  1. מגררים תפוחים גס ומוסיפים את הסוכר, הקינמון והחמאה. מחממים על אש גבוהה עד שהנוזלים מתאדים. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את האגוזים והקורנפלור. שמים בצד.
  2. מחממים תנור ל-175 מעלות על טורבו.
  3. מקפלים דף פילו לצורת פליסה (קיפולים) ומשאירים משני הצדדים חלק לא מקופל ברוחב של כ-2 ס"מ. מסדרים על הפליסה כדורים של מלית (בגודל כדורי פינג פונג) עם רווח של שתי אצבעות בין כדור לכדור. מקפלים מעל את הצדדים וסוגרים לסוג של צינור שחלקו המרכזי פליסה. משטחים לרוחב בין העיגולים וחותכים, יוצרים צורת צדפה ומשטחים את שני הצדדים של כל כדור עטוף בבצק. מסדרים בצפיפות בתבנית.
  4. מברישים בחמאה מזוקקת ומכניסים לתנור.
  5. בזמן שהבקלאווה בתנור מכינים את הסירופ: שמים את המרכיבים בסיר ומביאים לרתיחה. מוזגים את הסירופ החם על הבקלאווה החמה.